ep archivo   bitcoin 20221129130304
BSM.UPF.EDU - Archivo

Continua la bona ratxa de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) registra pujades de més de l'1% durant les últimes 24 hores i reconquereix els 17.000 dòlars per primera vegada des de l'11 de novembre passat. Per part seva, l'ethereum (ETH) repunta un 0,5% i intenta arribar als 1.300 dòlars.

Bilal Little, president de DFD Partners, ha explicat a CoinDesk TV que el repunt d'aquesta setmana reflecteix un reordenament dels preus que sovint segueix a períodes de dolor al mercat. “Cada vegada que tens un esdeveniment episòdic, els mercats tendeixen a sobrevendre, i el que també passa és que veus la mirada immediata al contagi, i tothom comença a assenyalar amb el dit. Després, a mesura que els mercats adquireixen més claredat, veus que el valor just de mercat es torna a alinear”, ha indicat aquest expert.

Una part substancial d'aquest moviment a l'alça es pot atribuir a les darreres declaracions de Jerome Powell. El president de la Reserva Federal (Fed) ha reconegut que el moment perquè el banc central empreni pujades de tipus més moderades pot estar a tocar. “Té sentit moderar el ritme d'augment dels nostres tipus d'interès a mesura que ens acostem al nivell de moderació suficient per reduir la inflació. El moment de moderar el ritme de pujada de tipus pot arribar tan aviat com a la reunió del desembre”, ha subratllat Powell.

En aquest sentit, l'eina FedWatch de CME atorga una probabilitat del 79,4% a una pujada de 50 punts bàsics fins al rang dels 425-450 punts bàsics al conclave del 14 de desembre del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès).

La postura de Powell concorda amb el que s'ha vist a les actes de la reunió del novembre de la Fed, que obrien la porta a pujades menys abruptes durant els pròxims mesos. Amb tot, el banquer central ha recordat que la moderació d'aquestes pujades és “molt menys significativa” que saber “com més necessitarem augmentar les taxes i quant de temps caldrà mantenir la política monetària en terreny restrictiu” per tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

D'altra banda, el mercat està pendent de la compareixença de Rostin Behnam, president de la Comissió de Negociació de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès), que iniciarà una investigació parlamentària sobre la fallida d'FTX duta a terme per el Comitè dAgricultura del Senat dels EUA.

“Qualsevol altra prova o nova notícia que surti a la llum podria influir en el preu del bitcoin. El que els operadors volen és veure com se li dona una lliçó a l'equip de l'FTX perquè mai vegem aquest tipus de comportament a la indústria en el futur”, assenyala Naeem Aslam, analista en cap de mercats a AvaTrade.

Paral·lelament, Sam Bankman-Fried, fundador i antic conseller delegat d'FTX, ha reconegut en una entrevista concedida a The New York Times que els seus errors van portar a la plataforma a la fallida, encara que també ha afirmat que mai va intentar cometre frau i que el col·lapse de la plataforma es deu a una sèrie d'esdeveniments del mercat.

A la resta d'altcoins, guanys destacats per a polygon (MATIC), que puja gairebé un 5% en les últimes 24 hores. Ripple (XRP) cotitza lleugerament a la baixa, mentre que dogecoin (DOGE) cedeix un 3%. La solana (SOL), per la seva banda, segueix a l'alça i puja un 0,65%, encara que es podria veure afectada per noves notícies negatives sobre FTX.

Noticias relacionadas

contador