photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple 20221014164718

Poc ha canviat al mercat de les criptomonedes durant les últimes 24 hores. Els moviments brillen per la seva absència i el sentiment dels inversors, encara que més optimista que en jornades anteriors, segueix sent molt negatiu. L'últim dia, el bitcoin (BTC) ha aconseguit depassar breument els 17.000 dòlars, però torna a estar per sota d'aquest nivell i sembla incapaç de trencar aquesta resistència. L'ethereum, per part seva, segueix sense donar mostres de poder superar la barrera dels 1.300 dòlars.

“Els nivells d'activitat a les criptomonedes continuen sent elevats, però hi ha indicis que hi pot tornar a haver cert ordre després del col·lapse de l'FTX. El bitcoin està lluitant per recuperar la marca dels 17.000 dòlars, amb una volatilitat diària del 91,64% enfront del 67,48% del mes”, indica Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets UK.

Malgrat el mal moment de les criptos, ahir el mercat va rebre dues bones notícies que van ajudar a aixecar una mica els ànims. En primer lloc, l'Índex de Preus de Producció (PPI) va mostrar una lectura més baixa de l'esperada a l'octubre, d'acord amb la bona dada d'inflació general de la setmana passada. Amb tot, la Fed s'ha mantingut ferma en la postura plantejada per Powell al començament de mes: encara queda molt de camí per recórrer fins a doblegar la inflació.

D'altra banda, Binance ha anunciat un “fons d'ajuda” per ajudar les empreses de criptografia amb problemes de liquiditat. "Per reduir els efectes negatius en cascada d'FTX, Binance està formant un fons de recuperació de la indústria, per ajudar els projectes que, d'altra banda, són forts, però estan en una crisi de liquiditat", anunci Changpeng Zhao 'CZ', el CEO del major 'exchange' del món. La companyia ha indicat que “aviat” en donarà més detalls sobre això.

En qualsevol cas, el sentiment, com diem, segueix sent majoritàriament negatiu i alguns experts, com els de JP Morgan, pronostiquen caigudes importants per a les 'criptos'. Segons dades de la companyia de criptoanàlisi Arcane Research, la volatilitat està a màxims de dos anys i el volum de negociació a màxims anuals, cosa que està donant lloc a un mercat “molt distorsionat”. “Els mercats de criptomonedes estan molt afectats, sobretot els de derivats. La incertesa introduïda per la insolvència d'FTX ha tingut implicacions directes a la liquiditat, generant una enorme demanda de cobertura. El període posterior al 12 de març del 2020 és l'únic comparable a l'estat actual dels derivats del BTC”, escriu Vetle Lunde, analista sènior de la companyia.

“El sentiment és baixista, molt baixista. Crec que aquest rang de negociació durarà molt de temps, uns 6 o 12 mesos. Això probablement tindrà implicacions de contagi, que probablement es reflectiran que el BTC s'enfronti a nous trams a la baixa”, afegeix aquest expert, que creu que és “probable” que això tingui “implicacions reguladores negatives al mercat” i a “més disminució de la presència institucional”. “Les altcoins, particularment les de capa 1-s, i específicament l'ecosistema de Solana, patiran massivament. No compreu a la caiguda”, afegeix Lunde, que defineix aquest moment com “un canvi estructural definitori per al mercat”. “Les correlacions amb altres actius es desplomaran”, conclou.

A la resta del mercat, com diem, poques novetats. Solana (SOL) segueix caient, un 2% a les últimes 24 hores, i val tres vegades menys del que valia fa deu dies. Polygon (MATIC) cedeix un 1% malgrat que Nike basarà els seus NFTs en la seva cadena de blocs i Shiba Inu (SHIB) puja gairebé un 2% des d'ahir.

Noticias relacionadas

contador