photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple 20221014165018

Dimarts aparentment tranquil per a les criptomonedes. El mercat amb prou feines registra importants moviments d'entrada o sortida i es manté caut després d'uns dies molt agitats per la fallida d'FTX. El bitcoin (BTC) cotitza pràcticament pla a les últimes 24 hores i es manté a prop dels 17.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) supera els 1.250 dòlars i experimenta una lleu pujada del 0,12% a l'últim dia.

La caiguda de l'exchange de Sam Bankman-Fried ocupa tots els titulars i ha deixat els inversors amb molt poca gana per al risc. En aquest sentit, Simon Peters, analista expert en criptoactius de la plataforma d'inversió en multiactius eToro, creu que, a més, hi ha factors específics que afecten el bitcoin i altres grans 'criptos' i que estan incidint en els pocs moviments que s'estan veient al mercat.

"La caiguda dels nivells de preus és notablement similar al mercat baixista del 2018, amb el bitcoin caient a nous mínims gairebé exactament un any després d'haver aconseguit un nou màxim", explica Peters. L'expert d'eToro també assenyala la predicció de JP Morgan, que veu una caiguda de la criptomoneda reina fins als 13.000 dòlars, com la destinació més plausible per al mercat després dels últims esdeveniments.

Les úniques bones notícies per a les criptomonedes durant els últims dies han estat la dada d'inflació nord-americana millor del que s'esperava i els plans de Binance de llançar un “fons d'ajuda” per ajudar les empreses de criptografia amb problemes de liquiditat.

“Per reduir els efectes negatius en cascada d'FTX, Binance està formant un fons de recuperació de la indústria, per ajudar els projectes que, d'altra banda, són forts, però estan en una crisi de liquiditat”, va tuitejar durant la matinada de aquest dilluns 14 de novembre Changpeng Zhao, el CEO del més gran 'exchange' del món. La companyia ha anunciat que “aviat” en donarà més detalls.

“Els operadors es poden veure temptats a deixar de banda les criptomonedes per un temps”, sentencia Craig Erlam, analista sènior de mercat d'Oanda, que considera que el bitcoin “segueix estant contra les cordes”. "Les criptomonedes segueixen sent molt vulnerables, no només a les conseqüències de l'FTX, l'abast total de les quals segueix sent un núvol d'incertesa sobre la indústria, sinó també el que es pugui descobrir a mesura que l'entorn es torna cada cop més difícil", indica aquest expert.

Així mateix, Erlam creu que els últims “desencoratjadors” esdeveniments donaran prou raons a aquells amb més dubtes per sortir del mercat. Per si no n'hi hagués prou, “amb els tipus d'interès que ja no estan a zero i els actius més tradicionals possiblement tornant a ser atractius, els operadors es poden veure temptats a evitar les 'criptos' i esperar que passi la tempesta”.

A la resta del mercat, forts guanys de més del 9% per a ripple (XRP) en les últimes 24 hores. Dogecoin (DOGE) s'anota una pujada de l'1%, igual que el cardano (ADA) i el polkadot (DOT). La solana (SOL) cedeix un 0,3% i polygon (MATIC), gairebé un 2%.

Noticias relacionadas

contador