ep representacion de bitcoin y ethereum
2GETHER

El mercat de les criptomonedes vacil·la entre el vermell i el verd aquest dijous, jornada durant la qual és el focus d'atenció dels inversors per la migració de cadena de blocs Ethereum al model de consens de prova de participació, l'esdeveniment conegut com The Merge ('La Fusió'), que s'ha completat amb èxit poc abans de les 09:00, hora espanyola. Essencialment, això significa que la segona cadena de blocs de més importància s'actualitzarà a un protocol de validació de transaccions que redueix un 99% el consum energètic, cosa que tornarà aquesta tecnologia i el seu criptovalor, l'ether (ETH), més amigables amb el medi ambient i, per tant, molt més atractius per als inversors a llarg termini.

  • 64.578,83$
  • 0,81%

La fusió de la cadena de blocs Ethereum principal amb la xarxa de proves Beacon s'ha efectuat quan la dificultat total terminal (TTD) ha arribat a 58.750.000.000T. En primer lloc, s'ha executat l'actualització 'París' a l'anomenada capa d'execució -la xarxa principal d'ethereum- i 13 minuts després, Ethereum ha abandonat l'actual model de prova de treball. La capa de consens, com també s'anomena aquesta xarxa on s'han estat duent a terme tots els desenvolupaments per a la 'Merge', s'ha unit a la d'execució, completant la migració i el model de prova de treball ha quedat obsolet per l'ETH.

Però encara queda molt de recorregut perquè l'acció del preu reflecteixi aquest prometedor desenvolupament. L'esdeveniment, de fet, ha mantingut la gana dels operadors lligat en curt, que estan a l'expectativa pel que pot passar a continuació. Algunes criptoborses van notar un repunt en els volums de l'ether, que va acariciar dimecres els 1.650 dòlars... però s'ha desplomat a les últimes hores. En aquests moments, se'n deixa més d'un 6% i s'intercanvia per 1.489 dòlars.

"El que ha aconseguit ETH és absolutament sorprenent, però el fet que no hàgim vist gaire moviment en el preu de la seva moneda és una preocupació per a molts", assenyala Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

Pel que fa al bitcoin, perd els 20.000 dòlars com una taula de salvació, però la capitalització total dels valors digitals ha perdut el bilió de dòlars a causa del cop que va patir la gana pel risc després de la dada de l'IPC dels EUA i les expectatives que la Reserva Federal dels EUA (Fed) vagi en gran amb un increment de l'1% en la seva taxa de referència la setmana que ve. La principal moneda per capitalització de mercat “probablement encapçalava la llista d'instruments que es van deixar portar per la perspectiva d'un nombre més baix de pujades de tipus abans de les dades d'inflació dels EUA i, per tant, va ser el més afectat quan la xifra va caure”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

De tornada a 'La Fusió', els analistes de Julius Baer creuen que el millor escenari possible per al 'criptoespai' és que aquest esdeveniment es desenvolupi com un "no-esdeveniment", en què "la transició del protocol va sense problemes i sense contratemps", indiquen. "Qualsevol altre resultat probablement causaria una elevada volatilitat a l'espai de les criptomonedes, no només en el preu de l'ether", afegeixen. I citen com els inversors s'han posicionat curt en els futurs de l'ETH, com a mecanisme de cobertura contra un fracàs de la migració.

Alguns observadors de mercat suggereixen que aquest esdeveniment pot haver contribuït al rebot viscut al criptoespai abans de les dades de l'IPC nord-americà. “Per descomptat, això també podria agreujar la venda, si es converteix en un esdeveniment de comprar el rumor, vendre el fet”. El temps ho dirà”, assenyala Erlam.

Noticias relacionadas

contador