michael saylor microstrategy
Michael Saylor

El criptohivern no refreda els ànims de MicroStrategy. La companyia fundada per Michael Saylor continua sent el propietari corporatiu més gran de bitcoin (BTC) amb 130.000 criptovalors al final del tercer trimestre del 2022, encara que els últims comptes trimestrals han descobert uns càrrecs per deteriorament per valor de 727.000 dòlars i una pèrdua neta de 27 milions. Així mateix, la companyia només va adquirir 301 bitcoins durant el període, en contrast clar amb els 9.000 adquirits durant el mateix període del 2021. I no obstant, la companyia no té previst canviar d'estratègia.

No hem venut cap bitcoin fins ara”, ha reconegut Saylor durant la presentació de resultats. El president executiu de MicroStrategy ha recalcat que “per reiterar la nostra estratègia, busquem adquirir i mantenir BTC a llarg termini i actualment no tenim previst fer vendes del bitcoin”.

"Tenim un horitzó temporal a llarg termini i el negoci principal no es veu afectat per les fluctuacions del preu del BTC a curt termini", ha afegit. Cal assenyalar que la quantitat que posseeix la companyia representa el 0,62% de tot el bitcoin que hi haurà en circulació en el futur i que, segons la companyia, va ser adquirit per un total de 4.000 milions de dòlars (30.369 dòlars per BTC).

També ha insistit que MicroStrategy “té garanties més que suficients” per complir amb les obligacions relacionades amb els seus préstecs recolzats per bitcoin, ja que 1.700 milions de dòlars del seu fons de reserva de BTC romanen “no compromesos i sense càrregues”.

Amb tot, els càrrecs per deteriorament han estat notablement inferiors als del segon trimestre de l'any, quan van assolir els 917,8 milions de dòlars en ple crac del mercat de les criptomonedes.

Saylor, que va deixar el seu lloc de conseller delegat al mes d'agost passat, va esmentar en la trucada que des que es va embarcar en la seva estratègia “probitcoin” l'11 d'agost del 2020, el preu de les accions de l'empresa va pujar un 116% en comparació amb l'augment del 72% del BTC al mateix període.

Així mateix, el president i CEO de la companyia, Phong Le, ha anunciat que la companyia està planejant desenvolupar el programari Bitcoin Lightning, el qual permetria fer micropagaments de forma gairebé instantània i ajudarà les empreses a monetitzar llocs web i desplegar carteres en massa.

"Estem en l'etapa inicial de l'exploració d'aplicacions innovadores de llampec per als casos d'ús de ciberseguretat per ajudar els clients empresarials a través de les xarxes, monetitzar els llocs web i desplegar carteres en massa utilitzant BTC", ha reconegut.

Noticias relacionadas

contador