dogecoin
Flickr

El mercat alcista de les 'altcoins' manté el seu ímpetu aquest dimarts, amb nous màxims històrics per a l'ethereum, que puja per sobre de 3.400 dòlars, mentre el bitcoin consolida al voltant de 56.000 dòlars. Les mirades dels inversors es fixen en el dogecoin, que consolida la seva posició dins del top 5 i supera els 65.000 milions de capitalització de mercat, segons 'CoinMarketCap', la qual cosa la situa per sobre de Ford o Twitter, que oscil·len sobre els 45.000 - 46.000 milions, ING o Vodafone, que valen més de 50.000 milions. Es canvia de mans en 0,54 dòlars amb una pujada del 40% en 24 hores.

El fet que Dogecoin tingui una valoració superior a la d'una empresa tradicional basada en matèries primeres com Ford o una entitat bancària com a ING alimenta l'antiga paradoxa a la qual s'enfronten els inversors tradicionals amb les criptodivises que no tenen valor físic.

La capitalització de mercat adquirida és un èxit digne d'esment si es té en compte que la moneda parodia, basada en el meme d'un gos, va sortir al mercat fa set anys, el 6 de desembre de 2013, mentre que Twitter i Ford es van establir en 2006 i 1903 respectivament. El creixement del dogecoin s'ha accelerat en 2021 després que personalitats com el fundador de Tesla, Elon Musk i el reconegut empresari Mark Cuban recolzessin la criptomoneda en les xarxes socials.

A més, la plataforma de compravenda d'actius eToro ha anunciat aquest dimarts que inclourà la criptomoneda en el seu catàleg de valors operables. Una decisió que arriba just quan fa història amb preus per sobre de 0,5 dòlars després d'acumular una revaloració del 10.500% des que va començar l'any.

Noticias relacionadas