ethereum cripto

Ja és aquí. La cadena de blocs Ethereum va completar les últimes hores l'esperada actualització Shanghai, un esdeveniment que ha impulsat la cotització de la seva criptomoneda nativa ETH, que supera els 2.000 dòlars aquest divendres i se situa a màxims no vistos des de l'agost del 2022.

“Hauríem d'estar mirant endavant el que ens espera al full de ruta d'Ethereum. S'han fet molts progressos, i se'n faran molts. Això pinta un panorama tremendament optimista de cara al futur”, assenyala Jake Boyle, director del broker de criptos Caleb & Brown.

Segons aquest expert, ens dirigim (“o això sembla”) cap a una recessió, per la qual cosa els inversors minoristes “serien el perfil d'inversors que vendrien en la situació en què ens trobem”. “Però no sembla ser el cas, i això em suggereix que el perfil dels inversors a l'ecosistema Ethereum ara mateix tendeix a ser de més escala. Semblen ser més de grau institucional, i no crec que aquest tipus d'inversor s'afanyi a vendre en aquest moment. Estan centrats a llarg termini”, explica.

Hi havia certs dubtes entre els analistes sobre quina seria la reacció del mercat, especialment tenint en compte la forta pressió venedora a la qual es va veure sotmesa ETH després de la compleció de La Fusió.

“Hi havia una gran acumulació de 15.000 (validadors) esperant per entrar a la cua de sortida, que ho van fer de forma lineal. Ara que s'han processat, s'ha estabilitzat. Això ens permet aclarir la cua en unes 2 setmanes i està en línia amb la meva estimació anterior d'uns 300 milions de dòlars de pressió de venda total”, assenyala al compte de Twitter Hal Press, fundador de North Rock Digital.

"Això segueix sent molt més alcista que les meves hipòtesis de referència de fa un parell de setmanes", ha afegit Press.

Un dels factors que més han contribuït a aquesta pressió venedora menor del que s'esperava han estat les pèrdues en què estan incorrent la majoria de criptovalors d'ETH estacats. Segons un informe de la companyia d'anàlisi CryptoQuant, al voltant de 9,4 milions d'ETH estacats (un 52% del total) es troben actualment en pèrdues si es compara el preu actual d'ETH amb el preu quan cada ETH va ser apostat. Així mateix, el dipositant mitjà dels majors pools d'apostes també es troba en pèrdues.

La criptoborsa nord-americana Kraken, sancionada per la SEC pel seu servei de staking, representa gairebé quatre cinquenes parts de les retirades d'ETH apostats. Amb tot, cal assenyalar que allò que els usuaris estan retirant són les recompenses, no les recompenses i l'aposta original. Això, assenyalen els experts, és més constructiu del que s'havia anticipat.

"Al ritme actual, és raonable suposar que la quantitat total d'ETH apostades tendirà a la baixa, però també hi continua havent fortes entrades, amb més de 15.000 ETH apostades en 24 hores", assenyala l'analista de Nansen Andrew Thurman.

Segons les dades d'aquesta empresa d'anàlisi de cadena de blocs, 4,35 milions d'ETH, al voltant del 24% del total, estan apostats a més de 3.000 dòlars, un preu que no es veia des de l'abril del 2022.

contador