ep lucas jackson
LUCAS JACKSON - Archivo

La consultora Oliver Wyman i el banc JP Morgan van donar a conèixer aquest dimecres un informe titulat Unlocking $120 Billion Value in Cross-Border Payments (Desbloquejar el valor de 120.000 milions de dòlars en pagaments transfronterers), sobre els beneficis de les anomenades monedes digitals dels bancs centrals (CBDC per les sigles en anglès).

Aquest informe avalua que la possibilitat de fer estalviar les companyies multinacionals més de 100.000 milions de dòlars en costos de transaccions per a pagaments transfronterers. Ja que dels gairebé 24.000 milions de dòlars en pagaments majoristes que es mouen a través de les fronteres cada any, els bancs incorren en més de 120.000 milions de dòlars en costos totals de transaccions, sense comptar els possibles costos ocults de liquiditat atrapada i retards a les liquidacions.

Aquestes converses impulsades pel creixement de les criptomonedes i la tecnologia de cadena de blocs és sobre el que tracten les CBDC. Durant els darrers anys hi ha hagut diverses iniciatives de banca majorista liderades per empreses privades, bancs comercials i bancs centrals, segons l'informe, però cap com una xarxa a gran escala de monedes digitals de múltiples bancs centrals (mCBDC, per les sigles en anglès).

De fet JP Morgan i Oliver Wygman suggereixen precisament aquest model, considerant el procés des de l'encunyació i el bescanvi fins a la conversió de divises i liquidació.

Noticias relacionadas

contador