1646390703 pandasecurity fraudes criptomonedas

Els 'criptoestafadors' ho tenen cada cop més difícil per guanyar diners. Almenys així es desprèn de les últimes dades sobre estafes amb actius digitals coneguts aquest dimarts, que revelen que els ingressos per aquest tipus de fraus s'han reduït un 65% en un any, fins a 1.600 milions de dòlars.

Són dades de TradingPlatforms.com, que compara les xifres actuals amb les dades recollides a finals de juliol del 2021, quan els 'criptofraus' van generar ingressos de 4.500 milions de dòlars.

Edith Reads, de TradingPlatforms, ha explicat que "el col·lapse de les criptomonedes va fer que molta gent n'evités la inversió" en aquest tipus d'actius, i per això "no és una sorpresa veure que els guanys dels defraudadors rebessin un cop tan substancial".

"Les dades mostren que encara hi ha persones que busquen aprofitar-se dels inversors durant els mercats baixistes. Per tant, és important estar atent i no deixar que la por de perdre's el rebot anul·li el sentit comú", ha destacat Reads.

Per què els fraus amb 'criptos' són baixos?

La resposta a aquesta pregunta és senzilla. Els mercats de monedes digitals han estat volàtils aquest any, amb alguns actius registrant importants descensos en els preus. De fet, el bitcoin ha oscil·lat recentment entre els 20.000 i els 24.000 dòlars.

"Quan el bitcoin estava al preu màxim, els estafadors se n'emportaven uns 5 milions de dòlars diaris. No obstant això, des que va començar la caiguda del mercat, l'activitat dels estafadors ha disminuït, ja que hi ha menys persones que s'inicien a la inversió en criptomonedes", apunten des de TradingPlatforms.com.

Tot i que recorden també que els mercats de criptomonedes han mostrat certa estabilitat durant les últimes setmanes, cosa que podria ser un senyal que vénen noves pujades. "A mesura que el mercat comença a escalfar-se, s'espera que es reportin més incidents de pirateig. Això podria conduir a un augment del frau, ja que els inversors es converteixen en objectius fàcils".

Tot i això, TradingPlatforms.com creu que el frau de criptomonedes podria no augmentar als nivells vistos el 2021. I és que la gent s'ha tornat més curosa amb les seves inversions i és menys probable que caigui en estafes.

contador