preguntas frecuentes sobre criptomonedas e impuestos

El president de la República Centreafricana (RCA), Faustin-Archange Touadéra, ho ha anunciat durant l'esdeveniment Sango Genesis, un acte virtual en què s'ha posat en marxa la iniciativa del centre de criptomonedes del país.

L'esdeveniment es produeix dos mesos després que el país esdevingués el primer d'Àfrica en adoptar el bitcoin com a moneda de curs legal i el segon del món després d'El Salvador.

Segons Touadéra, "sango coin", nom que rebrà la moneda, serà la divisa de propera generació per al país i serà una porta d'accés als recursos naturals.

El president va al·legar que "sango coin" forma part de la visió de l'RCA de tenir un mercat de capitals integrat que pugui estimular el comerç i sostenir el creixement.

"Els ciutadans guanyaran a tots els nivells, viuran en un país en ple desenvolupament econòmic, cosa que significa ocupació i prosperitat. A més, es beneficiaran de les transaccions virtuals que, a diferència de la banca tradicional, tenen l'avantatge d'un accés ràpid, una execució àgil, l'absència de burocràcia i un cost baix. Per a nosaltres, l'economia formal ja no és una opció", va afegir Touadéra.

Noticias relacionadas

contador