powell fed tipos

Ja és oficial. La reserva Federal dels EUA (Fed) ha pujat al carro de les monedes digitals en publicar el llibre blanc del que podria ser un futur dòlar digital, aquest 20 de gener, i ha arrencat el debat formal sobre la seva hipotètica CBDC (sigles en anglès de moneda digital del banc central).

Es tracta d'un avenç notable per al banc central més gran del món si es té en compte que altres economies desenvolupades ja han pres la davantera en la recerca de projectes de CBDC.

En una declaració el president de la Fed, Jerome Powell, va dir: "Esperem participar amb el públic, els representants elegits i una àmplia gamma de parts interessades mentre examinem els aspectes positius i negatius d'una moneda digital del banc central als Estats Units".

Tot i això, el document ha deixat un sabor de boca amarg, ja que es limita a parlar dels beneficis, els inconvenients i els possibles costos i no assenyala si la Reserva Federal hauria de dur a terme aquest projecte. La Fed ha deixat clar que no procedirà a llançar un CBDC "sense suport clar del poder executiu i del Congrés, idealment en forma d'una llei d'autorització específica".

Segons el llibre blanc, el futur dòlar digital diferiria en alguns aspectes clau del funcionament dels pagaments digitals tradicionals als Estats Units. Mentre que les transaccions digitals es canalitzen actualment a través dels bancs tradicionals, aquest no seria necessàriament el cas de la CBDC.

contador