jerome powell dl fed chairman us usa bonds dollar
Federal Reserve

El president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, va insinuar que, encara que l'organisme governamental hauria de considerar la possibilitat de supervisar els avenços a l'espai de les criptomonedes, no considerava que aquestes fossin una preocupació per a l'estabilitat financera dels mercats nord-americans.

Responent a una pregunta sobre les criptomonedes formulada per Michael Derby del Wall Street Journal dimarts, Powell va donar suport a les conclusions d'un informe del Grup de Treball del President sobre els Mercats Financers publicat l'1 de novembre. L'informe proposava que els emissors dstablecoins havien d'estar subjectes a una "supervisió federal apropiada" similar a la dels bancs, una legislació que era "urgentment necessària" per abordar-ne els riscos.

"Les stablecoins poden ser certament una part útil i eficient del sistema financer al servei del consumidor, si es regulen adequadament", va dir Powell. "Ara mateix, no estan regulades. Tenen el potencial d'escalar, especialment si s'associen a una de les grans xarxes tecnològiques que hi ha."

El president de la Fed va afegir: "Podries tenir una xarxa de pagaments d'importància sistèmica immediata que no tingués la regulació i les proteccions adequades. El públic confia al govern i a la Fed en particular per assegurar-se que el sistema de pagaments és segur i fiable."

Powell semblava donar suport a la posició més recent de l'administració Biden sobre els actius digitals abans de la seva audiència de confirmació al Senat per ser el proper president de la Fed. Després d'haver format part de la junta de governadors de la Fed des del 2012 i com a president des del 2018, Powell és l'elegit pel president dels Estats Units per exercir el mateix paper fins al 2026.

Noticias relacionadas

contador