musk maintenant possible d acheter une tesla avec des bitcoins

L'inesperat gir de 180 graus que ha donat Tesla pel que fa a l'acceptació de pagaments amb bitcoins per a la compra dels seus vehicles ha despertat tota mena de dubtes entre els inversors sobre si altres empreses seguiran els seus passos. Així mateix, el mercat es qüestiona què farà ara la companyia de vehicles elèctrics amb els 1.500 milions de dòlars en la reina de les 'criptos' que té en el seu balanç, ja que ha promès no vendre ni comprar més actius d'aquest tipus per les ingents quantitats d'energia que consumeixen.

Els tenidors de títols de la companyia "es preguntaran on deixa això a l'empresa d'Elon Musk", exposa Laith Khalaf, analista financer d'AJ Bell, "ja que la decisió d'immobilitzar els seus actius en bitcoins els exposa completament als moviments del preu, tant positius com negatius".

Aquesta decisió "no afectarà materialment les operacions principals de Tesla, després de tot, els consumidors poden seguir pagant els seus cotxes en dòlars, euros, lliures i iuans", prossegueix. No obstant això, "planteja interrogants sobre la seva compra d'una gran quantitat de la moneda digital fa menys de sis mesos. Potser Tesla hagi guanyat 101 milions de dòlars amb les operacions en bitcoins durant els tres primers mesos de l'any, però ara els inversors es preguntaran legítimament si aquests diners podria haver-se invertit millor en una altra cosa", argumenta Khalaf.

Amb tot, Musk no ha tancat la porta al bitcoin per complet i Tesla ha assenyalat que tornarà a utilitzar la criptodivisa una vegada que faci la transició un ús d'energia més sostenible. "Fins i tot si això succeeix, un podria preguntar-se si aquesta energia no podria utilitzar-se de forma més productiva en l'economia global, en lloc de resoldre un problema de pagaments que per a la majoria de la gent, simplement no existeix", apunta l'analista.

"El moviment de Tesla podria servir com un toc d'atenció a les empreses i consumidors que utilitzen el bitcoin", que fins ara no havien considerat la seva petjada de carboni, avisa l'expert d'AJ Bell. "La decisió de Tesla sens dubte pressiona altres grans empreses que accepten el bitcoin perquè revisin els seus pràctica". En definitiva, "això posa de manifest que l'adopció a llarg termini de les criptodivises per part de les empreses, els consumidors i els inversors és encara molt incerta, com ha assenyalat la pròpia Tesla", arrodoneix aquest analista.

Noticias relacionadas

contador