fila monedas bitcoin

El bitcoin encadena sis jornades consecutives de caigudes aquest divendres -la seva ratxa perdedora més gran des del maig-, quan ha arribat a cedir fins gairebé als 56.000 dòlars per primera vegada des d'octubre i perd al voltant d'un 6%. Els baixistes semblen tenir ganes d'ampliar la correcció de la criptodivisa més gran del món des dels seus màxims històrics als 69.000 dòlars del 10 de novembre, avisen els experts. L'ethereum i altres altcoins no s'han lliurat de les vendes, i el segon criptoactiu per capitalització de mercat ha vist estendre la seva reculada per sota dels 4.000 dòlars aquest dijous, mentre que en altres tokens el declivi ha arribat a ser del 15%.

  • 64.621,51$
  • 0,87%

La capitalització total del mercat ha perdut els 2,5 bilions de dòlars, i les probabilitats s'apilen a favor d'un nou moviment a la baixa, comenta Naeem Asla, cap d'anàlisi d'Avatrade. "L'acció del preu del bitcoin no demostra que l'impuls alcista estigui ressorgint, és més, el temor és que puguem veure una venda intensa després de perdre el nivell de 58.000 dòlars", afegeix l'expert.

No obstant això, per a l'ethereum, les coses són una mica diferents, segons aquest analista, ja que “la seva acció de preus és més forta en comparació amb el bitcoin, i l'activitat a les bitlleteres d'ehter és realment forta també. Això suggereix que és probable que lideri el ral·li”.

La pèrdua dels 58.000 dòlars, el primer suport de rellevància, obre les portes a una “acceleració del declivi” a la creació de Satoshi Nakamoto, indica Craig Erlam, analista d'Oanda. En aquest moment, “l'atenció es pot tornar a centrar a la regió dels 50.000 dòlars”, avisa, i afegeix que “no és res de l'altre món”. “Això representaria una gran correcció des dels màxims, però continuaria sent relativament menor tenint en compte com de lluny ha arribat als últims mesos”, exposa Erlam.

Si s'atén el que diu l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, només estem davant de "soroll". "És l'enèsima caiguda dins una tendència alcista de fons", sostenia fa uns quants dies. Aquesta és una reacció normal a un còctel de notícies negatives i a la preocupació sobre la pressió reguladora des dels EUA i la Xina, que ha servit com a excusa per drenar els últims excessos després d'un ral·li de set setmanes dels 40.000 dòlars als 69.000 dòlars del 10 de novembre i netejar el mercat dels especuladors.

"El que ens dibuixa el preu és un lateral a l'últim mes amb suport als 58.000 dòlars i resistència als 69.000 dòlars en números rodons", prossegueix l'analista. "I si perdés la base d'aquest lateral, els nivells de suport següents els trobem als màxims del setembre (53.125) i la base del que sembla ser un canal alcista de curt termini, ara als aprox. 52.000 dòlars. I tot i això, aquí no hauria passat res, absolutament res", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador