ep el presidente de la cnmv rodrigo buenaventura en el encuentro sobre fintech organizado por el
EUROPA PRESS

Rodrigo Buenaventura, president de la CNMV, ha reconegut que és fàcil "deixar-se enlluernar" pel ral·li de les monedes digitals com el bitcoin, més encara en un entorn de tipus baixos i incertesa, però demana molta prudència i no invertir en res que no es comprengui .

"És fàcil deixar-se enlluernar per alguns cops de geni de pujades de preus de les monedes digitals, però davant de possibles bombolles el millor és sempre actuar amb molta prudència i no invertir en res que no es comprengui, ni imports que si es perden comprometin seriosament el patrimoni personal o familiar", ha comentat al respecte durant la seva participació en una trobada de empreses de tecnologies financeres i ciberseguretat organitzat per la CNMV.

Buenaventura ha recordat que les monedes digitals no són instruments financers ni estan encara regulats ni supervisats, de manera que res no impedeix que els seus preus es manipulin, ni existeix cap mecanisme de garantia que cobreixi possibles pèrdues o problemes en la seva gestió per part de les empreses que les comercialitzen o custodien.

"Ens preocupa la seva complexitat tècnica, la seva volatilitat i la seva escassa liquiditat", ha subratllat el president de la CNMV, i ha afegit que aquestes consideracions són necessàries per afrontar l'interès cada vegada més gran que mostren els inversors per aquest tipus d'actius.

"Davant aquest interès, la missió principal del supervisor ha de ser la protecció de l'inversor. Les autoritats hem d'advertir, i així ho hem fet recentment al costat del Banc d'Espanya, sobre els riscos que suposen les monedes digitals quan s'ofereixen com a inversió", ha remarcat .

Noticias relacionadas

contador