ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

Una comissió de la Cambra dels Lords ha arribat a la conclusió que "no hi ha arguments convincents" per introduir una moneda digital del Banc Central del Regne Unit (CBDC per les sigles en anglès de Central Bank Digital Currency), segons informa FStech.

La Comissió d'Afers Econòmics ha afirmat que "tindria conseqüències de gran abast per a les llars, les empreses i el sistema monetari" i també podria plantejar "riscos significatius" per als bancs.

La notícia arriba després que el Banc d'Anglaterra i el Tresor anunciessin al setembre una consulta per estudiar la possibilitat de crear una moneda digital del banc central al Regne Unit.

Aquesta moneda coexistiria amb l'efectiu i els dipòsits bancaris, actuaria com una nova forma de diners digitals i seria emès pel banc central del Regne Unit.

La comissió va afirmar que "pot oferir alguns avantatges, però podria plantejar importants reptes per a l'estabilitat financera i la protecció de la privadesa".

"Aquests riscos inclouen la vigilància per part de l'Estat de les opcions de despesa de la gent, la inestabilitat financera a mesura que la gent converteix els dipòsits bancaris en moneda digital del Banc Central durant els períodes d'estrès econòmic, un augment del poder del banc central sense prou escrutini, i la creació d'un punt de fallada centralitzada que seria un objectiu per als estats nació hostils o els actors criminals", deia l'informe.

Noticias relacionadas

contador