ep mineriacriptomoneda 20180126161102
PIXABAY

La caiguda del bitcoin des del màxim històric del novembre està afectant les accions de les empreses de mineria de criptomonedes, però podria ser positiva per a elles a llarg termini, perquè dissuadirà els nous participants i els ajudarà a guanyar quota de mercat, segons el banc d'inversió Jefferies.

En els moments de pronunciades reculades de mercat, els miners més petits amb més costos d'electricitat solen reduir les seves operacions, cosa que probablement ajudarà els miners nord-americans que cotitzen a la borsa a recuperar una quota de mercat "significativa", assegura Jonathan Petersen, analista de Jefferies. La criptomoneda més gran del món ha perdut un 41% des dels seus màxims de novembre fins als mínims de quatre mesos del 10 de gener.

"Una trajectòria de creixement més lenta per al preu del bitcoin hauria de descoratjar els nous participants a la xarxa, al contrari del que passa quan el preu augmenta ràpidament, permetent als operadors miners existents augmentar la seva quota de mercat més ràpidament a mesura que despleguen ASICs addicionals", va escriure Petersen, referint-se als ordinadors de mineria d'alt rendiment.

Dilluns, el bitcoin va caure per sota dels 40.000 dòlars per primera vegada des del setembre del 2021. Goldman Sachs va dir que espera que la Fed augmenti els tipus d'interès almenys quatre vegades per al final de l'any, en comparació amb un pronòstic anterior de tres pujades de taxes.

Les accions de mineria de criptomonedes com ara Marathon Digital, Riot Blockchain, Hive Blockchain i Hut 8 van baixar més del 4% dilluns, recull Coindesk.

Noticias relacionadas

contador