bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

Pujades destacades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja un 1,5% en les últimes 24 hores i trenca la barrera dels 17.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), l'altcoin més gran del mercat, repunta a prop d'un 4% i supera els 1.300 dòlars.

La criptomoneda reina es troba a màxims de les darreres tres setmanes, un període durant el qual semblava encallat entre els 16.000 i els 17.000 dòlars. Els experts atribueixen aquest moviment a l'alça en el bitcoin, que va aconseguir superar durant diumenge aquest nivell psicològic, una lectura de l'ISM serveis que ha suggerit que el sector s'està ralentint, així com un possible alentiment de la política monetària de la Reserva Federal (Fed) a les properes setmanes.

"Demostra que les polítiques restrictives de la Fed poden estar començant a tenir l'impacte pretès", destaca Juan Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities. Per part seva, David Duong, analista de Coinbase Institutional, apunta que una empenta alcista que consolidi el nivell dels 17.100 dòlars podria posar el bitcoin en rumb cap als 17.800 dòlars.

“Hi ha un gran nombre de compradors amb prou gana pel risc per elevar el rang de negociació als 16.200-17.200 dòlars. Això dibuixa un fort mur de compra als preus actuals i suggereix que s'està formant un fons fort”, afegeix Sean Farrell, de FundStrat.

Així mateix, aquest dijous es coneixerà la dada d'inflació als Estats Units corresponent al desembre. En principi, els analistes esperen una nova desacceleració tant de la inflació general (del 7,1% al 6,5%) com de la subjacent (del 6,0% al 5,7%) i pronostiquen moviments importants, tant a l'alça com a la baixa, si es produeix alguna sorpresa.

“Si les lectures mostren que s'està consolidant la tendència de desacceleració de la inflació, l'actual ral·li amb què han començat els bons i les accions es pot consolidar l'any. En sentit contrari, qualsevol indici que la inflació es mostra reticent a moderar-se, pot provocar una petita correcció en unes borses que comencen a estar una mica sobrecomprades”, recalca Fernández-Figares.

Paral·lelament, el mercat seguirà de prop l'evolució sobre el futur del conglomerat Digital Currency Group, matriu de Genesis, mentre intenta resoldre el seu conflicte obert amb Gemini, l'exchange dels bessons Winklevoss. Així mateix, destaca la recuperació de la solana (SOL), un dels criptovalors més afectats després de la fallida d'FTX per la seva vinculació amb Sam Bankman-Fried; als últims set dies, la criptomoneda ha repuntat un 47,7% i se situa als 16 dòlars, preus no vistos des de l'11 de novembre, dia en què FTX es va declarar en fallida. També persisteixen les preocupacions a la baixa sobre el token TRX de Tron i l'HT de Huobi, els dos vinculats a l'empresari Justin Sun.

A la resta del mercat, repunt del 6,2% en el Binance coin (BNB) i del 2,5% el ripple (XRP). El cardano (ADA) es dispara per sobre del 17% a les últimes 24 hores i el dogecoin (DOGE), polkadot (DOT) i polygon (MATIC), més d'un 4% cadascun.

Noticias relacionadas

contador