etf portada pizarra

Passats els nervis del primer dia i superada la gran expectació que ha suscitat l'estrena del primer fons cotitzat del bitcoin basat en futurs de Wall Street, una anàlisi de les dades mostra quin tipus d'inversors s'han col·locat a l'avantguarda de les compres. El fons ha vist uns volums de negociació d'uns 1.000 milions de dòlars en el seu debut, segons ProShares. Això significa que és el segon nou ETF més negociat de la història, va dir l'empresa, citant Bloomberg.

Això ha elevat la captació de fons a uns 570 milions de dòlars d'actius en 24 hores, un senyal de com de famolencs segueixen estant els inversors per apostar per la criptodivisa a mesura que els preus s'acosten a un rècord. Però lluny que aquestes compres s'hagin dut a terme per operadors institucionals, com havia anticipat el mercat, "la major part del volum, molt saludable, al seu primer dia va provenir dels operadors de primera línia legalitzats, és a dir, els operadors d'alta freqüència (HFT), i dels minoristes", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

Per contrapartida, el volum institucional va ser escàs. Encara que un ETF regulat basat en futurs encaixa perfectament en els mandats de molts en l'espai institucional, "sospito que poden esperar un temps abans de saltar a la piscina", afegeix Halley.

Explica aquest expert el comportament dels grans inversors perquè "probablement vulguin veure com és la liquiditat quan el bitcoin retrocedeixi agressivament, com ho farà en algun moment en el futur". En segon lloc, com Reuters va observar encertadament, els mercats de futurs del bitcoin operen en un revolt de contango. És a dir, els contractes de més llarga durada són més cars que els del mes anterior. Això vol dir que es perd diners passant els contractes que expiren al nou mes d'entrada. Probablement "vulguin veure més ordenació amb una liquiditat decent de dues vies i un contango més superficial", presumeix Halley.

Noticias relacionadas

contador