ep archivo   bitcoin 20221129130304
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes s'han convertit en un dels actius refugi per als inversors davant de la recent crisi bancària. El bitcoin cotitza aquest dijous a 28.561 dòlars (+0,46%) i acumula des del començament de març una pujada del 14%. L'ethereum, tot i registrar pèrdues de l'1,26%, també es manté per sobre dels 1.700 dòlars.

El mercat ha reaccionat de manera positiva a la demanda interposada, dilluns passat, per la Comissió de Comerç de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès) contra Binance i el seu fundador Changpeng Zhao, a qui acusa d'evadir amb la llei, ja que els experts consideren que la denúncia només resultarà en multes menors per al principal 'exchange' de criptomonedes per volum de transaccions.

Davant aquest escenari, les compres han tornat al bitcoin, després d'unes sessions marcades per la indecisió, i la principal criptomoneda per capitalització de mercat es llança cap als 35.000 dòlars.

"Sembla que tornen les compres en el bitcoin després de les últimes jornades de consolidació una vegada cobert el buit baixista que va deixar fa gairebé un any", explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"La criptomoneda podria estar donant forma a una figura de continuació de tendència, per la qual cosa estarem molt pendents de la confirmació del trencament de la resistència dels 29.045 dòlars. Això seria un nou senyal de fortalesa que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins a la resistència dels 35.000 dòlars”, afegeix Nuez.

Així mateix, l'expert indica que "el primer nivell de suport el podríem situar en els mínims de l'última consolidació que presenta als 26.520 dòlars. Mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus mantindrem l'optimisme per a les properes setmanes".

L'evolució del preu del bitcoin també estarà marcada per les dades macro que es coneguin als Estats Units, com ara el PIB final del quatre trimestre, que es publicarà aquest dijous, o el deflactor PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que es difondrà divendres.

Si les pressions inflacionistes comencen a recular, el banc central pot donar per acabada la pujada dels tipus d'interès al maig. En canvi, si l'informe és més rígid del que s'esperava, s'estendria l'acceptació que l'enduriment monetari continuarà més enllà de maig i juny.

A la resta del mercat, la majoria d'actius cotitzen amb vendes més grans. El cardano (ADA), per exemple, baixa un 2,68% i la solana (SOL), un 2,96%.

contador