le bitcoin s envole vers 60 000 dollars 20210520100424

Les criptodivises no abandonen el comportament estiuenc en el qual porten instal·lades fa algunes setmanes. El bitcoin s'entossudeix a mantenir-se en un rang de cotització entre 33.000 i 35.000 dòlars, com a part d'un moviment de consolidació que l'encapsula entre els 30.000 i els 40.000 com a suport i resistència, respectivament, de major importància. La resta del mercat es comporta de manera similar, oscil·lant entre pujades i caigudes del 5% que ni sumen ni resten. El volum d'operacions i la retirada de capitals de les criptoborses són dos símptomes d'aquesta mandra que no volen deixar enrere.

La negociació de criptoactius en les majors plataformes d'intercanvi, incloses Coinbase, Kraken, Binance i Bitstamp, van caure més del 40% al juny, segons dades del proveïdor de dades del mercat de criptomonedes CryptoCompare, que cita els preus més baixos i la menor volatilitat com la raons de la caiguda.

Al juny, el preu del bitcoin va aconseguir un mínim mensual de 28.908 dòlars, segons l'informe, i va acabar el mes amb un descens del 6%. El volum màxim diari de 138.200 milions de dòlars del 22 de juny va suposar un descens del 42,3% respecte al màxim intramensual de maig.

L'informe assenyala a la Xina com el principal catalitzador, segons ‘Reuters’, que va informar d'això el dilluns. L'últim dels molts esforços realitzats per la Xina al llarg dels anys per a reprimir el sector ha tingut un impacte major que mai. No obstant això, els inversors i experts en l'ecosistema de les criptomonedes continuen veient una tendència positiva a llarg termini per al bitcoin i les 'altcoins'.

"La repressió xinesa ha provocat molta por, que s'està manifestant en els mercats", ha assegurat Teddy Vallee, director d'inversions de Pervalle Global, segons recull CNBC. "L'ecosistema d'actius digitals va rebre un cop de puny en la cara, per la qual cosa actualment està contra les cordes enfront de la lluita en el centre del ring. Normalment, quan es produeixen grans vendes, els participants tenen bastanta por i retiren les seves fitxes”.

Vallee va afegir que encara no està veient grans fluxos de tornada dels intercanvis, les taxes de finançament continuen sent negatives i el nombre de noves carteres és menor.

ACUMULACIÓ COM A SENYAL ALCISTA

De fet, el número de bitcoins en les plataformes de compravenda ha caigut constantment des de finals de maig, amb aproximadament 2.000 bitcoins (per valor d'uns 66 milions de dòlars a preus actuals) sortint dels intercanvis diàriament, indica CoinTelegraph.

L'informe Week On-Chain del 12 de juliol de Glassnode apunta al fet que que les reserves de bitcoins en els intercanvis centralitzats han tornat a caure a nivells que no es veien des d'abril, mes en què la creació de Satoshi Nakamoto va aconseguir el seu màxim històric d'aproximadament 65.000 dòlars.

Els investigadors assenyalen que durant la carrera alcista que va conduir a aquesta cima, l'esgotament implacable de les reserves de monedes en les ‘criptoborses’ va ser un tema clau. Glassnode conclou que gran part d'aquests actius van anar a parar al Grayscale Trust o va ser acumulat per institucions, impulsant "una persistent sortida neta dels intercanvis".

No obstant això, quan els preus del bitcoin es van desplomar al maig, aquesta tendència es va invertir en enviar-se les monedes als intercanvis per a la seva liquidació. Ara, el volum net de transferències ha tornat a entrar en territori negatiu a mesura que augmenten les sortides.

El mercat espera ara la liquidació de les accions del fons de Grayscale com un dels esdeveniments que pot moure el mercat, en els pròxims dies 40.000 bitcoins es posaran en circulació.

Noticias relacionadas

contador