tethercb11

La moneda estable tether (USDT), a l'ull de l'huracà pel fiasco de Terra i del seu token estable, l'UST, ha aconseguit remuntar i gairebé recuperar el canvi d'1:1 amb el dòlar dels EUA. L'anomenada 'stablecoin' va arribar a cedir fins als 0,95 per dòlar el 12 de maig, arrossegada pel pànic desfermat al voltant d'aquests criptovalors i al mercat en general de les criptomonedes, que va viure aquest dijous una onada de vendes només comparable a moments vistos el 2017 o a l'inici de la crisi de la Covid, el març del 2020. Aquest divendres deixa pujades fins gairebé a la paritat amb el 'bitllet verd' pel rebot del mercat.

"L'esdeveniment clau va ser que va trencar el seu ancoratge amb el dòlar en cotitzar als 0,95 per dòlar. Això es va considerar potencialment significatiu en el món de les criptomonedes, ja que actua com a actiu segur a les plataformes de comerç de criptomonedes", indiquen els experts de Rabobank. "En teoria, una pèrdua de confiança en la relació d'1 a 1 amb el dòlar podria suposar una reducció significativa del comerç de criptomonedes, ja que l'actiu de refugi segur ja no existeix. No obstant això, ara s'ha recuperat i està cotitzant als 0,998 dòlars”, assenyalen.

L'anàlisi de dades de la cadena de blocs indica que les balenes es van desfer de 710 milions de dòlars en tether el 12 de maig per por de la desvinculació amb la moneda dels EUA. Dades de Santiment indiquen que les balenes han estat venent activament les tinences d'USDT al mercat després del risc d'una depreciació.

La venda massiva es considera ara la fugida més gran de les balenes de l'USDT en un dia. Santiment no ha proporcionat dades sobre la xarxa a la qual estaven vinculades aquestes adreces.

Noticias relacionadas

contador