bitcoin mano grafica
Freepik

El bitcoin no pot mantenir el nivell dels 43.000 dòlars durant aquesta última jornada de gener i pateix caigudes superiors a l'1% en espera que es pronunciï la Reserva Federal dels EUA (Fed) aquest dimecres. No obstant, a l'acumulat del gener, la criptomoneda registra lleus pujades.

Si es manté en positiu al mes, la criptodivisa per excel·lència signaria una ratxa de cinc guanys mensuals, representant el segon període més llarg després del que va aconseguir des d'octubre 2020 fins a març 2021.

I és que, aquest gener, el bitcoin ha passat per jornades molt variades que l'han fet arribar a cotitzar a la zona dels 49.000 dòlars a principis de mes, fins a caure a mitjan mínim de 38.500 dòlars.

A la sessió d'aquest dimecres, els ulls es dirigeixen cap al president de la Fed, Jerome Powell, i les pistes que pugui donar sobre la retallada propera de tipus d'interès. Els analistes apunten que el bitcoin, i la resta del mercat de les criptomonedes, mantindria la seva actitud si no hi ha claus, però podria continuar pujant si s'insinua que és probable que hi hagi baixada a la reunió del març.

Entre la resta de criptodivises, l'ethereum, la segona criptomoneda més gran per capitalització de mercat, viu un repunt notable i se situa als 2.340,43 dòlars. El preu de solana va caure fins als 100,28 dòlars i el de l'XRP es va desplomar fins als 0,5103 dòlars.

Mentrestant, cardano va baixar fins als 0,5111 dòlars. A més, dogecoin perd fins als 0,08008 dòlars, igual que Shiba, que cotitza als 0,000009112 dòlars.

contador