criptomonedas euro digital bitcoin portada
Alberto Sánchez

Els líders del G7 han abordat la creació de les divises digitals dels bancs centrals (CBDC per les sigles en anglès) i han consensuat unes línies mestres per a aquestes monedes. Entre les conclusions a les quals han arribat després d'una reunió a Washington, destaca que aquestes no han de "fer mal" i han de complir unes normes rigoroses resumides en 13 principis de política pública relatius a la seva aplicació.

En una declaració conjunta, els ministres de finances i els banquers centrals del G7, format per Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i el Regne Unit, han exigit que les noves monedes digitals dels bancs centrals "no perjudiquin" la capacitat d'aquests per mantenir l'estabilitat financera. "Una forta coordinació i cooperació internacional en aquests temes ajuda a garantir que la innovació dels sectors públic i privat aporti beneficis nacionals i transfronterers al mateix temps que sigui segura per als usuaris i el sistema financer en general", han declarat.

En el text conjunt s'ha concretat que les CBDC complementarien els diners en efectiu i podrien actuar com a actius de liquidació líquids i segurs, a més d'ancorar els sistemes de pagament existents. Així mateix, han acordat que les monedes digitals han de ser energèticament eficients i totalment interoperables a nivell transfronterer.

Els líders de les nacions del G7, entre les quals diverses estan investigant el llançament d'aquestes monedes en línia han conformat que comparteixen la responsabilitat de minimitzar "els efectes perjudicials per al sistema monetari i financer internacional". L'emissió de CBDC ha de "basar-se en els compromisos públics de llarga data amb la transparència, l'estat de dret i la bona governança econòmica", recull la declaració.

Noticias relacionadas

contador