ethereum 1024x575

La segona criptomoneda per capitalització de mercat, l'ethereum, es manté aquest dilluns prop dels màxims de dues setmanes aconseguits el diumenge, mentre s'amunteguen els factors que alimenten l'impuls alcista en l'actiu digital. Es canvia de mans en 2.261 dòlars, després que el diumenge depassés els 2.350 dòlars, el seu millor canvi des del 18 de juny, mentre l'actualització ‘London’ de la xarxa Ethereum s'aproxima. El bitcoin, per part seva, cotitza amb caigudes marginals, però els experts destaquen l'estabilitat del seu preu com un dels motius de les pujades en el ether -el token nadiu de la xarxa Ethereum-.

  • 63.018,76$
  • -1,15%

El venciment d'opcions de l'ether de 230 milions de dòlars el divendres sembla haver canviat el sentiment del mercat a favor dels alcistes, almenys momentàniament, ja que els inversors continuen sent cautelosament optimistes sobre la pròxima bifurcació dura en Ethereum i la perspectiva que el bitcoin hagi establert un sòl de mercat ferm entorn de 30.000 dòlars. La major criptomoneda del món cotitza en 34.000 dòlars després d'haver pujat fins a 36.500 dòlars el cap de setmana.

Segons informa 'CoinTelegraph', el mercat de DeFi (sigles en anglès de finances descentralitzades), que es construeix en gran manera sobre Ethereum, va registrar guanys acumulats del 9% el diumenge. El valor total de mercat de les monedes DeFi és de 67.300 milions de dòlars, segons dades de Coingecko.

L'ACTUALITZACIÓ LONDON, VENT EN POPA

L'atenció del mercat de les ‘criptos’ se centra en l'ethereum a causa d'una sèrie d'importants canvis en el funcionament de la seva xarxa, coneguts sota el nom de ‘London’, que conté l'esperat EIP 1559. Segons informa Cointelegraph, es va llançar en la xarxa de proves Ropsten el 24 de juny, preparant el terreny per a la implementació completa en la xarxa principal més endavant al juliol.

Es preveu que l'aquest esdeveniment, conegut com a ‘bifurcació dura’ tingui un impacte positiu en el valor de l'ether gràcies a diverses actualitzacions de la proposta, inclosa la transició al consens de prova d'apostes ecològic i una nova funció de "escassetat" que reduirà el número de tokens en circulació.

Els analistes esperen que els inversors augmentin la seva exposició a l'ether de cara a la seva actualització. Les dades suggereixen que això ja està ocorrent, ja que Ethereum va registrar més de 750.000 direccions actives la setmana passada, superant al bitcoin per un marge considerable.

L'empresa d'anàlisi Santiment, que va proporcionar les dades, va descriure el canvi de direccions actives com a "històric".

Noticias relacionadas

contador