ep archivo   dogecoin moneda virtual parodia de bitcoin
DOGECOIN - Archivo

La moneda que va començar com una paròdia de les criptodivisas ha passat, en qüestió de mesos, a ser la ‘nena bonica’ d'un mercat que porta setmanes bolcat en les ‘altcoins’. La forta pujada del dogecoin d'aquest mes de maig sembla no tenir fre i el token favorit d'Elon Musk ha depassat els 0,6 dòlars amb folgança en una carrera alcista de més del 50% en 24 hores, que supera el 1000% en 2021 i la seva capitalització de mercat depassa els 86.000 milions. Només cal recordar que al gener el seu valor se situava per sota del cèntim de dòlar.

El miraculós auge ha agafat corredissa aquest dimarts, quan les plataformes de comerç eToro i Gemini han començat permetre operacions amb la moneda basada en el meme d'un gos, ampliant dràsticament el seu abast. Només eToro té 20 milions d'usuaris, que ara poden comprar fàcilment aquest token a través de la seva plataforma. L'augment del comerç d'aquesta ‘cripto’ ha estat tal que sembla haver causat problemes a l'aplicació d'inversió Robinhood, que va emetre un comunicat sobre els problemes que estava experimentant amb el comerç de criptodivisas, probablement a causa de la demanda, que posteriorment va resoldre.

L'entusiasme dels inversors en criptos també va impulsar el dimarts a l'ethereum, la segona moneda digital per capitalització de mercat, fins a una fita en 3.500 dòlars, segons CoinMarketCap. Aquest dimecres, no obstant això, corregeix posicions mentre el bitcoin també veu caure el seu preu i batalla amb el nivell d els 55.000 dòlars. La capitalització total del mercat segueix al voltant de 2,24 bilions de dòlars.

Però al marge de les dues grans ‘criptos’, altres ‘altcoins’ -tokens alternatius al bitcoin- han vist pujar el seu preu en l'última setmana, en un clar símptoma del que es coneix com a ‘temporada de *altcoins’. Aquest fenomen es produeix quan els capitals es transvasen des del bitcoin a altres monedes en línia i es veuen pujades tan estratosfèriques com la del dogecoin, que acumula una alça del 150% en els set dies precedents.

Altres monedes alternatives també van enlairar, amb el dash pujant un 35% en un període de 24 hores fins al migdia del dimecres a Àsia i l'ethereum classic pujant gairebé un 50%. En el món de DeFi, tokens com el force DAO i el tierion van pujar més del 1.000% el dimarts, segons dades de Coinmarketcap.com.

El seu tipus de canvi ja va començar a pujar durant el cap de setmana. Elon Musk, conseller delegat de Tesla, és el partidari més destacat de ‘Doge’, i els seus tuits relacionats amb la criptomoneda solen provocar un augment del seu valor. Musk va publicar un tuit la setmana passada en el qual s'autodenominava ‘Dogefather’ i feia referència a la seva pròxima actuació com a presentador en Saturday Night Live el 8 de maig. S'espera que aprofiti aquest aparador per a fer esment al criptomeme, mentre tots els experts i analistes disparen la veu d'alarma sobre el “absurd” que és operar aquest actiu en el qual hi ha clarament una bombolla.

Noticias relacionadas

contador