orange-bank-carte-visa 20191115141112

Pujades en el bitcoin, que s'accelera més d'un 4% fins a màxims d'una setmana fins als 58.000 dòlars, després de l'anunci de Visa que començarà un programa de proves per acceptar pagaments en criptodivises. En concret, permetrà l'ús de la criptomoneda USD Coin per liquidar transaccions a la seva xarxa de pagaments, l'últim senyal de la creixent acceptació de les monedes digitals per part de la indústria financera convencional.

La reacció de la més operada de les monedes de xifrat a aquesta informació revelada per Reuters i confirmada per Visa en un comunicat ha estat "poc entusiasta", descriu Jeffrey Halley analista d'Oanda. "Si aquesta notícia hagués aparegut fa un mes, el bitcoin hauria saltat un 15%, amb "experts institucionals" gronxant-se de més trapezis que el Cirque Du Soleil proclamant la generalització", comenta amb ironia aquest analista.

La solidesa del dòlar podria trobar-se després del refredament del ral·li de la creació de Satoshi Nakamoto, assenyala Halley, encara que no descarta que prossegueixi, ajudat a pujar per aquestes informacions. Les 'altcoins' no han deixat passar l'ocasió per rendir-se al verd, amb l'ethereum per sobre dels 1.800 dòlars i una alça de més del 6%, encara que els guanys són d'entre l'1% i el 3% entre les de major capitalització. El valor total del mercat s'aferma per sobre dels 1,8 bilions i el del bitcoin és d'1,08 bilions.

Amb tot, la contenció dels inversors bé pot explicar-se, perquè el pilot de Visa es realitzarà només amb l'stable coin USD coin, ancorada al dòlar i no amb el bitcoin o un altre token descentralitzat.

El moviment de Visa es produeix en un moment en el qual empreses financeres com BNY Mellon, BlackRock Inc i Mastercard Inc prenen mesures per fer un major ús de les criptodivises amb finalitats d'inversió i pagament.

El cap de Tesla Inc, Elon Musk, un dels principals defensors de les criptodivises, va dir la setmana passada que els clients poden comprar els seus vehicles elèctrics amb bitcoin, amb l'esperança de fomentar un major ús quotidià de la moneda digital.

"Veiem un augment de la demanda dels consumidors de tot el món per poder accedir, mantenir i utilitzar les monedes digitals i estem veient la demanda dels nostres clients per poder construir productes que proporcionin aquest accés als consumidors", va dir Cuy Sheffield, cap de criptografia de Visa.

Tradicionalment, si un client opta per utilitzar una targeta Visa Crypto.com per pagar un cafè, la moneda digital guardada en un moneder de criptodivises ha de convertir-se en diners tradicionals.

El moneder de criptodivises dipositarà la moneda fiduciària tradicional en un compte bancari, que es transferirà a Visa al final del dia per liquidar qualsevol transacció, la qual cosa afegeix costos i complexitat a les empreses.

Noticias relacionadas

contador