bitcoin grafica recurso
frimufilms/Freepik

El bitcoin (BTC) deixa enrere la seva ratxa alcista i aquest dimecres torna a registrar caigudes que el situen al nivell dels 63.000 dòlars. Aquesta pressió venedora sobre la criptomoneda reina arrossega la resta d'actius digitals com l'ethereum (ETH) que retrocedeix fins als 3.200 dòlars.

Tot això després que la setmana passada el bitcoin toqués màxims històrics en escalar per sobre dels 73.400 dòlars, tot i que des d'aleshores s'ha deixat un 17,5%.

A nivell tècnic, el bitcoin s'està prenent un respir després de dibuixar màxims de tots els temps als 74.415 dòlars. "La correcció actual és normal. Per a les properes sessions el més probable és que puguem veure un atac al nivell dels 60.000 dòlars. Compte amb l'abandonament d'aquest nivell de demanda, ja que, si el perd, no descartem que pot estendre la correcció fins al nivell dels 50.000 dòlars. El seu aspecte tècnic a mitjà i llarg termini és impecable", assenyala César, analista de Bolsamanía.

Així mateix, Grayscale, que administra el fons cotitzat a la borsa GBTC de 26.000 milions de dòlars, ha comunicat sortides de 12.000 milions de dòlars des que es va convertir en un ETF a principis de gener.

Unes sortides que, segons Michael Sonnenshein, CEO de la companyia, "per descomptat" es donaven per endavant. "El que hem vist és que GBTC continua operant amb liquiditat amb diferencials ajustats i amb una base d'accionistes molt diversificada. Així que pensem que estem entre la primera i la segona entrada", ha explicat.

El preu de la criptomoneda s'ha vist recolzat pel llançament dels fons cotitzats en borsa de bitcoin als EUA, així com pel proper halving, un esdeveniment escrit al codi del bitcoin, que alenteix el subministrament de la moneda digital al mercat.

Els actius digitals també estan pendents de la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed). Tot i que sembla clar que el banc central nord-americà mantindrà els tipus d'interès a la forquilla compresa en 5,25%-5,5%, l'interès se centra en l'actualització del diagrama de punts de la institució, que en pot mostrar menys retallades que les previstes al desembre.

contador