bitcoin dl 2
Pixabay

La criptomoneda més valuosa del món mostra alguns signes de recuperació. El bitcoin ha recuperat part del terreny perdut durant aquests darrers dies i juga una batalla amb el nivell psicològic dels 20.000 dòlars. Els analistes no tenen gaires esperances i creuen que no aconseguirà mantenir-se per sobre.

Després d'una forta venda durant el cap de setmana a causa dels comentaris del president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, el bitcoin es mou en aquesta jornada a l'alça, però no aconsegueix tenir prou força per consolidar-se per sobre dels 20.000 dòlars.

De fet, l'enduriment de la política monetària va ser el culpable que el mercat de les criptomonedes caigués durant aquests últims dies, amb el bitcoin marcant el preu més baix des del juliol.

De fet, els analistes ara aposten que el bitcoin es mantindrà en un rang entre els 17.600 i els 19.500 dòlars. Des del novembre del 2021, quan el bitcoin va marcar màxims, ha perdut més d'un 70% del valor.

Pel que fa a la resta de criptomonedes, l'ethereum registra guanys, superant els 1.500 dòlars, mentre que el dogecoin, ripple i solana també cotitzen a l'alça.

Segons el cap de la divisió d'actius digitals de JPMorgan, Umar Farooq, la majoria dels criptoactius al mercat són "escombraries". "La major part de la criptografia encara són escombraries en realitat, vull dir, amb l'excepció d'unes poques dotzenes de criptovalors, tota la resta que s'ha esmentat és soroll i, francament, simplement desapareixerà", segons declaracions recollides per Cointelegraph.

contador