fila monedas bitcoin

El mercat de les criptomonedes no és aliè aquest dilluns al pànic venedor desfermat a les principals places europees, després del tall total del subministrament del gas pel gasoducte Nord Stream 1, que va decretar Rússia divendres passat, i tant el bitcoin com la resta de valors criptogràfics estan en vermell. La moneda més gran per capitalització de mercat s'ha mantingut la major part del cap de setmana deprimida per sota de 20.000 dòlars, mentre el sentiment és de "por extrem" al mercat.

  • 63.297,49$
  • 1,77%

El gràfic setmanal va mostrar un rebuig substancial del nivell de resistència dels 24.000 dòlars, que va empènyer el preu a la zona dels 20.000 dòlars. "Trencant amb la mitjana de 200 setmanes, el BTC sembla estar lluitant per mantenir els nivells de suport en els marcs de temps inferiors. Per ara, es mou dins del patró de consolidació en el rang de 19.150 i 24.000 dòlars", indica Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya.

Al gràfic diari, "el preu del bitcoin continua la seva consolidació per sota de la zona dels 20.000 dòlars i li costa guanyar ritme per sobre de la resistència. A la baixa, un suport inicial és a prop del nivell de 19.150 dòlars, mentre que el principal obstacle a l'alça és a prop del nivell de 20.600 dòlars”, afegeix l'expert.

El preu es mou per sota de la mitjana mòbil simple de 100 hores. Mentrestant, la important línia de tendència de 200 dies continua baixant de forma constant, cosa que representa una tendència baixista.

"L'Índex de Por i Cobdícia se situa en 20 punts; la por extrema ha tornat", també explica Zala. La caiguda recent dels preus del mercat en general també ha arrossegat el sentiment de l'Índex de Por i Cobdícia, que torna a estar a nivells de por extrema. Amb 20 punts a l'escala, els baixistes semblen convençuts que el mercat continuarà baixant. L'índex ha baixat 5 punts des de la setmana passada i 27 punts des del punt més alt a l'agost.

POR I INCERTESA PER MT. GOX

D'altra banda, el proper llançament dels 137.000 bitcoins alliberats després de la resolució del litigi de la fallida del criptobròquer Mt. Gox "ha causat molta por als mercats", comenta Lark Davis, analista de The Wealth Mastery, "amb una gran quantitat d'informació errònia que sol acompanyar aquesta por".

L'expert parla d'un gran sentiment FUD ('fear, uncertainty and doubt' -por, incertesa i dubte-) al voltant d'aquest esdeveniment. "Tot el procés de rehabilitació dels fons de Mt. Gox ha estat lent i opac", comenta Davis, "però el fet és que aquests bitcoins començaran a trobar el seu camí al mercat aviat, però a poc a poc. No tots a la vegada”.

Els temors radiquen que derivi a la sortida al mercat d'una quantitat aclaparadora de bitcoins i impulsar una pressió de venda més gran del principal actiu digital, en un moment ja de per si mateix complicat.

"No hi ha indicació de quanta gent vendrà, però alguns ho faran considerant que tenen com a un 4.000% de benefici", comenta Davis. "El més probable és que la venda de Gox sigui lenta, proporcionant una pressió contínua. Esperem que sigui prou baixa perquè l'impacte al mercat no sigui súper dramàtic", afegeix, però incideix que "aquesta por podria ser suficient per impulsar els mercats. Estem en temps molt precaris".

contador