photo d illustration de bitcoins 20240308193103

El bitcoin registra fortes pujades aquest dilluns, superiors al 3%, intentant revertir més d'una setmana cotitzant en baixa. Tot i això, encara que recupera part de les pèrdues, la criptomoneda per excel·lència no aconsegueix col·locar el seu preu per sobre del nivell dels 67.000 dòlars.

La setmana passada, el bitcoin es va enfonsar fins als 60.000 dòlars després de registrar màxims històrics uns dies abans. Ara, la criptodivisa s'enfronta a una forta resistència situada als 68.000 dòlars i, a partir d'aquí, els analistes creuen que el proper objectiu de cara a finals d'any és cotitzar per sobre dels 90.000 dòlars.

Això sí, preveuen que els propers dies es pot produir un important episodi de volatilitat i s'obre la possibilitat que els alcistes prenguin el control sobre els baixistes ben aviat. A més, l'anticipació del proper esdeveniment de reducció a la meitat manté optimista l'interès de compra.

En general, a les últimes hores, la capitalització del mercat de criptomonedes ha crescut fins als 2,56 bilions de dòlars.

L'ethereum també s'apunta als guanys i puja més d'un 2% aquest dilluns, fins als 3.441 dòlars. Pel que fa a aquesta criptomoneda, la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) ha tornat a endarrerir la decisió sobre l'ETF perquè considera que necessita dades addicionals.

"La Comissió considera que és apropiat designar un període més llarg dins del qual emetre una ordre aprovant o desaprovant el canvi de regla proposat perquè tingui prou temps per considerar el canvi de regla proposat i les qüestions plantejades en ell", ha assenyalat.

Cal recordar que la decisió estava prevista que fos presa aquest proper 31 de març, però ara es retarda la data límit fins al 30 de maig. Un fet que el mercat es pren amb un escepticisme creixent.

contador