bitcoincb259

El bitcoin ha tornat a deixar nous màxims des d'abans del col·lapse de Terra aquest dimarts, per sobre dels 32.000 dòlars, nivell de resistència clau per a l'actiu digital i, el que és més important, ha tancat el maig amb una nota alcista per sobre dels 31.500 dòlars, segons dades de CoinMarketCap. Tot i això, els experts avisen que aquest comportament no vol dir res més que l'actiu digital per antonomàsia i, per tant, tot el mercat s'està posant al dia amb el ral·li que les borses estan experimentant des de fa diverses setmanes.

  • 65.398,54$
  • -0,91%

Les criptomonedes s'havien quedat endarrerides i l'acoblament que fa temps que s'està observant amb els mercats de valors estava endormiscat. Però les monedes digitals han canviat el seu aspecte, deixen guanys d'entre el 5% i el 10 o 15% en alguns casos en l'última setmana i la capitalització total supera els 1,3 bilions. Amb tot, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, queda clar que aquest comportament no és res més que un ral·li alcista en un mercat baixista.

Així ho expressa l'analista independent Pentoshi, en un apunt a les xarxes socials. "Els repunts del mercat baixista poden ser brutals. Poden arribar molt més alt del que es pensa, però gairebé sempre acaben en un màxim decreixent o igual. No us deixeu enganyar per les emocions", comenta.

Mentre que el mercat està atent als senyals de fortalesa, l'analista de criptomonedes Michael van de Poppe diu que una ruptura per sobre dels 31.100 dòlars obre el camí a posar a prova la resistència als 32.800 dòlars. Això posaria el bitcoin a nivells de preu vistos per última vegada a principis de maig, quan un mercat en caiguda va veure el bitcoin desplomar-se des de màxims propers als 40.000 dòlars fins a assolir mínims de 26.600 dòlars.

De fet, “Per dalt i per pensar en alces sostenibles, cal superar els 35.000 dòlars per intentar atacar els 40.000 dòlars”, indica Javier Molina, analista d'eToro.

Un informe recent de Bloomberg també assenyala que la recuperació del bitcoin podria ser només un oasi abans d'una altra caiguda important. Per tant, no cal confondre-ho amb una reversió sostinguda. Si el bitcoin no aconsegueix mantenir els nivells de suport clau, té totes les probabilitats de caure fins als nivells de 22.000 dòlars, indica Jamie Douglas Coutts, de Bloomberg Intelligence.

"Si pot mantenir el nivell psicològicament important de 30.000 dòlars, podria operar en rang fins a la resistència de 40.000 dòlars. Tècnicament, una ruptura per sota dels 29.000 dòlars confirmaria un ominós patró de doble sostre amb el següent suport al mínim de maig de 25.424 dòlars, i després la mitjana mòbil de 200 setmanes als 22.130 dòlars”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador