le bitcoin or numerique a sa place dans les portefeuilles 20211111100442

El bitcoin aconsegueix mantenir-se al voltant dels 47.000 dòlars, en línia amb el seu comportament durant el cap de setmana i després de les caigudes de divendres passat amb què va acomiadar el 2021, quan va arribar a tocar els 46.000 dòlars.

Mentrestant, l'ethereum és a prop dels 3.800 dòlars i a l'alça, després d'una setmana durant la qual va arribar a superar els 4.100 dòlars.

Tot això durant la primera setmana completa del 2022, durant la qual els analistes esperen que les 'criptos' es regulin, es consolidin i tinguin una major adopció. "Tirar els daus o fer rodar una ruleta és probablement una eina tan bona com una altra per preveure l'esdevenir dels preus", comenten els experts d'AJ Bell sobre les previsions del món criptogràfic.

Això sí, molts analistes avisen que un tancament setmanal per sota dels 40.000 dòlars cridaria al perill. "No veig cap notícia darrere d'aquest moviment, i sospito que la quadratura de comptes de final d'any en condicions de mercat escasses va exagerar el rang", indica Jeffrey Halley, analista d'Oanda, respecte a les reculades de la setmana passada.

Tot i això, Alex Krüger crida a l'efecte primera setmana de l'any i calcula que el bitcoin podria pujar fins a un 36%. Krüger va assenyalar en un tuit recollit per CoinTelegraph que durant els últims quatre anys seguits, el bitcoin (BTC) ha gaudit de rendiments positius a la primera setmana de gener que van del 7% al 36% entre el 2018 i el 2021.

Noticias relacionadas

contador