bitcoin rojo caida portada

A les pujades de dimecres al mercat de les criptodivises, quan el bitcoin va reconquerir la marca dels 40.000 dòlars per primera vegada en cinc dies, ha seguit una nova caiguda de gairebé el 5%, com a bona mostra de la volatilitat i els vaivens que, segons els analistes, seguiran regalant aquests actius. Els experts de JP Morgan creuen que la correcció no ha quedat a l'esquena i demanen extremar la cautela en un mercat que s'ha tornat molt sensible a les notícies negatives, com és el cas del veto de l'Iran al minat de monedes digitals, que ha transcendit aquest dimecres.

El govern del país ha anunciat la prohibició de la mineria de bitcoin i altres criptodivises, segons declaracions del president de país, Hassan Rouhani, mentre les autoritats culpen aquest procés, que consumeix molta energia, de les apagades en diverses ciutats iranianes. La prohibició entra en vigor immediatament i estarà vigent fins al 22 de setembre, va dir Rouhani a la televisió estatal, en l'últim senyal de rebuig d'alt nivell a la popular moneda digital.

A la llum dels últims esdeveniments, que se suma a les accions contra aquesta activitat i contra les 'criptos' en general empresa per la Xina i el setge regulador que s'estreny als EUA, auguren nombrosos sots per al bitcoin que remunta fins als 39.000 dòlars després de canviar-se de mans al voltant dels 37.500 dòlars, mentre l'ethereum cedeix una mica menys i es manté sobre els 2.700 dòlars. El vermell s'imposa a la resta d'actius, tot i que les caigudes són d'entre un 2% i un 5% i la capitalització de mercat ronda als 1,65 bilions.

Ni tan sols les declaracions del conegut escèptic de les monedes digitals, Carl Icahn, fundador d'Icahn Enterprises, han animat les criptos. El milionari ha assegurat que està disposat a entrar al mercat de les monedes digitals "en gran", i ha anunciat una inversió d'uns 1.500 milions de dòlars.

Icahn és un inversor i exassessor de l'administració Trump que té un patrimoni net de 15.600 milions de dòlars, segons Forbes. El 2018, Icahn va dir a la CNBC que les monedes digitals són "ridícules" i ha afegit que "potser sóc massa vell per a elles, però no tocaria aquestes coses." Però, en declaracions del 26 de maig a Bloomberg, Icahn ha explicat que ara està considerant una gran inversió i que entrar al mercat d'aquesta manera "no seria per comprar unes poques monedes o alguna cosa així".

De tornada a l'Iran, la capital, Teheran, i altres grans ciutats s'han enfrontat a múltiples apagades diaris durant els últims mesos, i les autoritats ho atribueixen a l'escassetat de gas natural, a una perllongada sequera que ha afectat les centrals hidroelèctriques del país i, cada vegada més, a la mineria de bitcoins. I la major part del consum d'energia de la mineria de bitcoins procedeix de miners il·legals, o d'aquells que operen sense llicència, segons les autoritats.

Això ha provocat una ofensiva nacional contra els miners il·legals de bitcoin, així com talls temporals d'electricitat a les explotacions legals de bitcoin, ja que la demanda d'energia es dispara, gràcies a l'augment del consum a causa de les ordres de permanència del coronavirus. A mesura que augmenten les temperatures al país, el consum d'energia durant les últimes setmanes ha estat tan alt que alguns centres mèdics han tingut problemes per executar les seves instal·lacions d'emmagatzematge en fred per les vacunes Covid-19.

Noticias relacionadas

contador