bitcoin 20220614171417

El mercat de les criptomonedes es troba en una nova jornada durant la qual intentarà consolidar els moviments recents dels principals criptovalors, amb la seva capitalització total vorejant els 920.000 milions de dòlars, segons dades de CoinMarketCap. El bitcoin s'aferra als 20.000 dòlars, mentre l'ethereum avança per sobre dels 1.150 dòlars, però els experts avisen que els actius criptogràfics encara no estan lluny de perill, ja que s'hi esperen més vendes i més pressió baixista.

  • 62.227,06$
  • -1,94%

El sentiment negatiu es manté entre els participants del mercat. I una bona mostra és que CoinShares va informar d'entrades de 51 milions de dòlars al producte acabat de llançar ProShares Short Bitcoin Strategy ETF (BITI). Aquest vehicle d'inversió aposta contra el preu del bitcoin, fet que demostra que les institucions són baixistes respecte a l'actiu. "No obstant, els fluxos d'entrada es podrien atribuir que el fons és un dels primers a permetre als operadors institucionals obtenir una exposició curta, en lloc d'un augment del sentiment negatiu", comenta Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.

Aquest augment de les entrades de fons curts al bitcoin es produeix setmanes després que els inversors institucionals retiressin més de 423 milions de dòlars d'altres vehicles centrats en les criptomonedes. "Això és el resultat de la incertesa actual amb l'entorn macro, ja que els riscos d'una recessió empitjoren", opina Sotiriou.

D'altra banda, els inversors institucionals dels Estats Units continuen esperant un fons al comptat sobre el bitcoin. Tot i això, malgrat que moltes institucions mostren interès explícit en un ETF de la reina de les criptomonedes, cosa que, a més, permetria mesurar amb tota claredat l'ànim dels institucionals sobre les 'criptos', la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) van rebutjar la recent sol·licitud de Grayscale per convertir el Grayscale Bitcoin Trust en un fons cotitzat de bitcoin al comptat. La SEC va assenyalar que Grayscale Investments no havia respost a les preocupacions sobre la manipulació del mercat i va concloure que la proposta no tenia un mètode adequat per protegir els inversors.

Grayscale Investments, la gestora d'actius de divises digitals més gran del món, ha presentat una demanda contra la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) impugnant la seva decisió.

El director general de Grayscale, Sonnenshein, va dir: "Creiem que els inversors nord-americans van expressar aclaparadorament el desig de veure la conversió de GBTC en un ETF de bitcoin al comptat, cosa que desbloquejaria milers de milions de dòlars de capital dels inversors, alhora que portaria el major fons de bitcoin del món al perímetre regulatori dels Estats Units." "Grayscale afirma que el 99% de les cartes enviades a la SEC recolzen l'ETF de bitcoin al comptat".

"Estic d'acord amb Sonnenshein i crec que el retard dels Estats Units pot jugar en contra, ja que altres països ofereixen aquests productes del bitcoin al comptat, amb Holanda llançant-ne un al proper mes. En pretendre protegir els inversors, la SEC els pot estar perjudicant en canvi, ja que alguns es decanten per l'ETF de futurs, que va acompanyat d'intermediaris amb comissions afegides", indica Sotiriou.

Noticias relacionadas

contador