preguntas frecuentes sobre criptomonedas e impuestos

Segueixen les pujades per al mercat de les criptomonedes, que encadena quatre sessions al verd, amb alces notables tant per al bitcoin com per a l'ethereum. Els dos criptovalors han arribat a màxims de més d'un mes i l'optimisme cala entre els inversors que ara busquen consolidar els 45.000 dòlars per a la moneda digital més cotitzada del món. L'ether, per part seva, ha tocat màxims per sobre de 3.200 amb la mirada posada en els 3.400 dòlars. Les dues monedes digitals cedeixen terreny després d'aquestes fites.

  • 60.913,99$
  • 0,25%

Les alces s'estenen a tot el mercat, amb pujades destacades per al meme criptovalor shiba inu, de gairebé el 25%, o del ripple, del 20%, a la calor d'un augment en el volum de les operacions d'un 45% fins a assolir 94.980 milions de dòlars. L'auge dels criptovalors torna a les prediccions alcistes per a la creació de Satoshi Nakamoto, que puja més d'un 35% des dels seus mínims del 24 de gener, als 33.000 dòlars i alguns analistes apunten ja als 60.000 com a destinació més que segur per a la reina de les 'criptos'.

"Després de la superació de la resistència, abans suport, dels 40.000 dòlars del futur del bitcoin podem dir que acabem d'assistir al primer senyal de fortalesa real des que va començar la fase correctiva a principis de novembre després de marcar màxims històrics als 69.355 dòlars", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Moviment que, a més, el porta a perforar la part alta del canal baixista de curt termini".

L'analista explica que el comportament de la moneda electrònica la projecta cap a la zona dels aprox. 48.000 dòlars. "El que és realment important és que malgrat la recent correcció de més del 50% l'estructura dels preus mai no ha deixat de construir mínims i màxims creixents de mitjà i de llarg termini", subratlla l'analista.

A les alces dels actius digitals hi han contribuït un còctel de notícies positives recents. A més de la correlació amb Wall Street o la debilitat del dòlar, els experts apunten a esdeveniments del sector, com que KPMG al Canadà ha completat una assignació de criptoactius a la seva tresoreria corporativa, la primera inversió directa de la companyia en monedes digitals. L'assignació inclou el bitcoin i l'ethereum.

Pel que fa a la segona moneda per capitalització de mercat, ha aconseguit aquest cap de setmana deixar enrere l'anterior resistència dels 2.800 dòlars, però els venedors han exercit una forta pressió a l'àrea dels 3.000 dòlars, fet que s'ha traduït en una dura pugna entre alcistes i baixistes en aquest nivell de preus. Finalment, les compres han elevat l'ether -unitat de la xarxa Ethereum- per sobre dels 3.200 dòlars.

L'anàlisi tècnica apunta ara que els compradors han aconseguit convertir la resistència dinàmica de la mitjana mòbil diària de 20 dies en un suport potencial. Tot i això, el més probable és que els compradors desafiïn la mitjana mòbil diària de 200 sessions a prop de la marca de 3.400 dòlars per aconseguir una recuperació alcista més prometedora.

Noticias relacionadas

contador