bitcoin 20240227173638

Les criptomonedes encaren dimecres con signe negatiu. El bitcoin (BTC) retrocedeix de forma destacada a les últimes 24 hores i se situa de nou per sota dels 70.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) s'ha deixat a prop d'un 3% a l'última jornada i torna als 3.500 dòlars.

  • 65.821,54$
  • 6,30%

A la resta de les altcoins també s'imposa el vermell. Toncoin (TON) corregeix després de disparar-se aquest dimarts, mentre que altres criptos com ara solana (SOL), dogecoin (DOGE) o cardano (ADA) xifren les pèrdues entre el 2% i el 3%. Destaquen les molt lleus alces en XRP i les pujades una mica més destacades en Binance coin (BNB), potser influenciades per les últimes declaracions del seu conseller delegat.

Segons dades de CoinGlass, els descensos del bitcoin van provocar la liquidació del voltant de 200 milions de dòlars en posicions palanquejades, dels quals uns 175 milions eren posicions llargues que apostaven per una pujada. Es tracta de la retirada diària més gran de posicions llargues palanquejades en una setmana, cosa que suggereix que els operadors van ser sorpresos amb la guàrdia baixa.

Els analistes assenyalen que aquestes caigudes demostren les dificultats que està tenint el bitcoin per superar la resistència dels 71.000 dòlars, després d'arribar ahir als 70.950 dòlars abans de capgirar-se. Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, apunta que fins que el bitcoin no aconsegueixi superar aquesta barrera i la següent, que és als 72.000, es mantindrà cotitzant dins de l'actual rang. I això podria ser complicat als propers dies.

Les xifres de la companyia d'anàlisi de cadena de blocs Glassnode mostren que el percentatge de l'oferta circulant de bitcoin que es va moure per última vegada a la cadena fa almenys un any va disminuir al nivell més baix des de l'octubre del 2022. Dilluns, 12,95 milions de BTC, al voltant del 66% del subministrament circulant de BTC, aquesta mètrica va assolir un màxim per sobre del 70% amb l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat a mitjans de gener i ha estat caient des d'aleshores. Segons aquests experts, és probable que aquest descens representi una recollida de beneficis per part dels inversors que van estar aguantant els seus bitcoins esperant una revaloració després de l'últim mercat baixista i, per tant, un senyal que l'escalada alcista podria estar arribant al final.

Aquestes dades reforcen la creença de nombrosos analistes que creuen que el proper halving, el procés pel qual es reduiran a la meitat les recompenses de la cadena de blocs Bitcoin, serà més decebedor del que és habitual. Tradicionalment, aquest esdeveniment, que s'hauria de completar per quarta vegada a la història entre el 19 i el 20 d'abril, sol coincidir amb cicles alcistes a les setmanes i mesos previs i posteriors a la seva compleció, però alguns experts creuen que els ETF han impulsat massa un bitcoin que podria no recollir uns guanys tan importants.

"Aquesta és la primera vegada que el bitcoin supera els seus màxims històrics abans de la reducció a la meitat, per la qual cosa hi ha certa preocupació que els ETF hagin avançat la demanda i que ens quedem on som durant un temps", afirma David Lawant, director de recerca de FalconX.

D'altra banda, avui es coneixerà la dada d'inflació dels EUA del març, la qual podria tenir el seu efecte en els preus del criptoactiu rei i de la resta d'actius digitals. El consens espera un repunt de dues dècimes percentuals fins al 3,4%, cosa que podria donar més raons a la Reserva Federal (Fed) per mantenir la postura més estricta que ha demostrat durant les últimes setmanes. Històricament, una Fed més dura sol ser negativa per al preu dels actius de risc i el repunt de valors "refugi" com l'or o els bons podria ser un senyal baixista per a les criptos.

contador