changpeng zhao cz binance 20230105115345

El bitcoin retalla posicions i cedeix per sota dels 27.000 dòlars (26.968 dòlars) després de la demanda dels EUA a Binance, l'empresa de criptoactius més gran del món, així com al seu fundador i conseller delegat, Changpeng Zhao.

La criptomoneda, que s'ha vist molt beneficiada per la crisi bancària, i s'ha convertit en certa mesura en un 'actiu refugi' enmig de la tensió, torna ara a estar pressionada per aquesta circumstància.

"La narrativa del bitcoin canvia de refugi segur davant de l'estrès bancari a inestable per l'estrès de Binance", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"La narrativa del bitcoin canvia de refugi segur davant de l'estrès bancari a inestable per l'estrès de Binance"

El bitcoin ha caigut bruscament després de conèixer-se que Binance i el seu CEO han estat demandats per la Comissió de Comerç de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès) per "nombroses violacions" de la Llei d'Intercanvi de Productes Bàsics (CEA) i de les regulacions de la CFTC. Es diu que la companyia ha permès als seus clients negociar derivats des d'almenys 2021, i que aquests derivats no estan subjectes a la jurisdicció nord-americana, i que Binance s'hauria d'haver registrat a l'agència fa anys, i que continuen violant les regles de la CFTC.

"La notícia no suposa la fi de Binance, la borsa de criptomonedes més gran del món, però bé podria refredar la gana pel bitcoin com a refugi segur", comenta Ozkardeskaya.

ES VEIA VENIR

Diu Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, que el que ha passat amb Binance es veia venir des de fa temps, ja que Binance estava tancant les portes als inversors nord-americans.

"No obstant, som optimistes sobre l'acció de la CFTC, ja que això només animarà els jugadors a seguir les regles, cosa que hauria d'augmentar la confiança entre els operadors institucionals", explica.

Aslam afegeix que és crucial tenir en compte que Binance no és bitcoin i que la demanda contra Binance no presagia la desaparició de tota la indústria de criptomonedes.

"Els reguladors estan fent alguna cosa que haurien d'haver fet fa temps, i això és encoratjar només els jugadors que juguen segons les regles i proporcionar protecció als consumidors", afegeix.

UNA OPORTUNITAT

L'actual caiguda dels preus del bitcoin suposa una oportunitat per als operadors, segons Aslaam.

"El més probable és que la Fed hagi de relaxar la seva política monetària, i això només portarà més compradors per al bitcoin. A més, el sistema bancari nord-americà ha patit un enorme revés, cosa que ha portat molts a pensar que el bitcoin és la resposta a molts dels problemes", conclou.

contador