bitcoin ethereum

El mercat de les criptomonedes manté el seu bon to aquest dimarts i tot apunta que els inversors continuaran incrementant el seu interès per aquests actius, a mesura que augmenta la gana pel risc als mercats globals. La capitalització total puja un 1,2%, fins als 1,07 bilions, impulsada pel ral·li del bitcoin d'un 13% als últims set dies. En el rang horari, l'actiu digital manté petits avenços i apunta cap als 23.000 dòlars després dels màxims de dilluns als 22.500 dòlars. Però abans ha de superar la mitjana mòbil de 200 sessions, segons indica l'anàlisi tècnica.

  • 62.819,90$
  • -0,79%

Els avenços per a algunes altcoins són també notables. La solana guanya un 10% a les últimes 24 hores, encara que els experts de News BTC indiquen que no ha abandonat el seu aspecte baixista; el MATIC (Polygon) puja més d'un 6%, mentre que l'ethereum, el gran protagonista del mercat aquests dies segueix per sobre dels 1.700 dòlars, però no s'acaba de decidir a assaltar els 1.800 després de màxims de dilluns als 1.778 dòlars.

Els gràfics de l'ehter -com també es diu el critpovalor de la xarxa Ethereum- indiquen que el preu és a prop dels 1.720 dòlars i de la mitjana mòbil simple de 100 hores, segons escriuen els experts de NewsBTC. Observen també que s'està formant un patró de bandera alcista amb una resistència a prop dels 1.730 dòlars al gràfic horari d'ethereum/dòlar. El parell ha de superar els 1.750 dòlars per continuar pujant cap als 1.850 dòlars a curt termini, assenyalen els experts.

De tornada al bitcoin, la seva recuperació des de finals de la setmana passada ha estat molt forta, “ja sigui per l'expectativa d'un canvi de tendència, un dòlar més feble o simplement una millora de la gana pel risc en general, alguna cosa està donant un gran impuls a les criptomonedes i això ha ajudat la reina de les 'criptos' a assolir el nivell més alt des que va entrar en caiguda lliure el 19 d'agost”, indica Craig Erlam, analista d'Oanda.

Tot i això, els analistes de Coingape alerten que el ral·li pot estavellar-se a la mitjana mòbil de 200 sessions, que ha aconseguit als gràfics de 12 hores, ja que l'última vegada que es va topar amb ella es va produir una aguda correcció. A més, l'anàlisi de la cadena de blocs de guanys/pèrdues realitzats pel bitcoin mostren que hi ha presa de beneficis a cada pujada de preus de la moneda digital. La ràtio de guanys/pèrdues es troba actualment per sota d'1,0, cosa que posa de manifest un fort cicle baixista, explica Glassnode.

Erlam creu, no obstant, que les coses poden millorar a curt termini, encara que, una vegada més, això pot dependre de les dades sobre la inflació dels EUA que es publicaran aquest dimarts. El mercat espera que es vegin signes clars que l'escalada dels preus s'ha començat a refredar, cosa que dispararà un ral·li a Wall Street que estirarà les monedes digitals. D'altra banda, els analistes apunten que la migració d'ethereum al protocol de consens de prova de participació no està plenament descomptat en els preus, i per això la volatilitat es mantindrà elevada durant les properes sessions.

Noticias relacionadas

contador