photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple 20221012185721

El mercat de les criptomonedes continua la recuperació començada dijous a les últimes hores de la sessió després d'una lectura de l'IPC nord-americà pitjor de l'esperada pel consens. Sembla que el bitcoin (BTC) ha aconseguit consolidar els 19.500 dòlars i puja un 1,2% en aquests moments (19.600 dòlars), mentre que l'ethereum (ETH) està repuntant a prop del 3% (+2,74%, 1.322 dòlars) després de marcar mínims no vistos en tres mesos.

En general, els actius digitals han deixat pujades durant les últimes 24 hores, especialment en el cas de l'ADA (Cardano) i SOL (Solana), que han aconseguit guanys al voltant del 5%. Per part seva, la Binance Coin (BNB) registra alces del 3%, mentre que polkadot (POL) puja un 5% i ripple (XRP) i polygon (MATIC) s'anoten guanys de més del 9%. Per part seva, els valors meme com Dogecoin o Shiba Inu s'han anotat una pujada de més del 4% durant l'últim dia, encara que en aquests moments retrocedeixen per sobre del 5%.

Com diem, els mercats de criptomonedes es van enfonsar dijous després que els Estats Units informessin d'un IPC més alt del que s'esperava per al setembre. La principal criptomoneda del món sembla haver-se estabilitzat després de marcar mínims de les últimes tres setmanes i els analistes esperen que es produeixi un rally que permeti superar el nivell psicològic de 20.000 dòlars.

Un moviment clar per sobre d'aquest nivell podria fer que el preu pugi més, trobant una resistència important a prop del nivell dels 20.450 dòlars. Si el preu continua pujant, indiquen els analistes, podria començar a pujar cap a la zona de resistència de 21.200. Amb tot, no superar el nivell dels 20.000 dòlars podria tornar a empènyer el bitcoin per sota dels 19.500 dòlars que sembla haver consolidat.

Cal assenyalar que l'eina FedWatch de CME indica una probabilitat del 98,2% d'una pujada de tipus de 75 punts bàsics a la propera reunió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) del 2 de novembre. El 12 d'octubre passat, aquest indicador se situava al nivell del 84,5%. A més, ara la probabilitat d'una pujada de tipus de 50 punts bàsics és del 0%.

El focus dels inversors, assenyalen els experts, estarà a les dades preliminars sobre el sentiment del consumidor i les vendes al detall dels Estats Units que es publicaran aquest divendres, ja que podrien contribuir a augmentar la volatilitat i l'acció dels preus al mercat de criptodivises.

Així mateix, a les últimes hores Binance ha llançat un fons de 500 milions de dòlars per proporcionar préstecs als miners de BTC després d'uns mesos complicats. Binance Pool, el servei de mineria de l'empresa, concedirà préstecs a miners, que hauran d'aportar garanties, en forma d'actius físics o digitals, per obtenir préstecs amb una durada entre 18 i 24 mesos. Els ingressos dels miners de bitcoin van caure un 16,2% a uns 550,5 milions de dòlars al mes passat, marcant la seva cinquena caiguda durant els últims sis mesos, i el total més baix des del novembre del 2020, segons dades de The Block Research.

Noticias relacionadas

contador