putin bitcoin

Rússia continua fent voltes sobre les criptomonedes, amb declaracions a favor o en contra de la seva legalització. Ara, segons unes declaracions recents del ministre d'Indústria i Comerç, Denis Manturov, és qüestió de temps que el país legalitzi les criptodivises com a mitjà de pagament.

"La qüestió és, quan això passi, com es regularà, alhora que el banc central i el govern hi estan treballant activament", va declarar Manturov durant un esdeveniment educatiu titulat "Nous Horitzons". Però tothom tendeix a entendre que... tard o d'hora això s'implementarà, en un format o altre”.

El comentari va ser en resposta a si les criptodivises podrien legalitzar-se com a forma de pagament a Rússia.

La resposta de Manturov que el govern rus i el seu banc central estan treballant estretament en aquest assumpte dona una mica de llum sobre l'anterior desacord que els dos organismes tenien al voltant de les criptomonedes. El ministre d'Indústria i Comerç també va aclarir que el banc central de Rússia hauria de ser el primer a formular la normativa sobre criptografia, seguit pel govern rus.

Just abans que Rússia envaís Ucraïna al febrer, es va produir una acalorada disputa al voltant de la regulació de les criptomonedes, ja que el Ministeri de Finances va presentar propostes que contradeien la pressió del banc central per una prohibició total.

Anteriorment, el banc central de Rússia va proposar prohibir el comerç i la mineria de criptomonedes, al·legant riscos per a l'estabilitat financera.

El Ministeri de Finances tenia una opinió contradictòria sobre l'assumpte, fet que va portar el president rus Vladimir Putin a instar les autoritats a arribar a algun consens.

Segons el govern, les inversions russes en criptodivises representen transaccions per valor d'uns 5.000 milions de dòlars l'any.

Al febrer, el ministre de Finances, Anton Siluanov, va declarar als mitjans de comunicació estatals russos que es podria aprovar un projecte de llei sobre la regulació de les criptomonedes tan aviat com aquest any. "Espero que, en el millor dels casos, es pugui aprovar a la sessió de primavera", va dir Siluanov.

contador