• Segons Draghi, el blockchain és una tecnologia "bastant prometedora", tot i que creu que "encara no és segura per un banc central"
cbdraghiecb

La regulació o prohibició de monedes digitals com el bitcoin no és responsabilitat del Banc Central Europeu (BCE), tal com ha assegurat aquest dimarts el seu president, Mario Draghi, que ha expressat l'interès de l'entitat en tecnologies com blockchain.

"He rebut moltes preguntes sobre si el BCE prohibirà els bitcoins o sobre si el regularà (...) He de dir que fer-ho no és la responsabilitat del BCE", va dir Draghi en resposta a les preguntes plantejades per joves europeus a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, el banquer italià ha recordat que el bitcoin no és una moneda, ja que el seu valor oscil·la significativament, a més de "no estar recolzat per ningú", mentre l'euro compta amb el suport del BCE i el dòlar amb el de la Reserva Federal dels EUA.

Segons Draghi, el blockchain és una tecnologia "bastant prometedora", encara que "encara no és segura per un banc central"

D'altra banda, el president del BCE s'ha mostrat molt més receptiu amb tecnologies com blockchain, que considera "bastant prometedora", encara que per ara no la vegi apropiada per un banc central. "Estem molt interessats en aquesta tecnologia, però encara no és segura per un banc central, de manera que necessitem seguir investigant", ha indicat Draghi.

Així mateix, el president del BCE s'ha mostrat optimista de cara a l'impacte que la introducció d'intel·ligència artificial i robots tindrà al mercat laboral, assenyalant que l'experiència demostra que els avenços tecnològics "creen més llocs de treball dels que destrueixen", encara que ha reconegut que el procés d'ajust "no serà ni simple ni indolor", per la qual cosa serà necessari comptar amb suport governamental per millorar l'educació i preparació dels treballadors.

En aquest sentit, Draghi també ha assenyalat que, després de quatre anys de creixement ininterromput i la creació de 7 milions de llocs de treball durant els últims tres anys, actualment cal "millorar la qualitat d'aquests llocs de treball". "Hi ha molts llocs de treball temporals i molts llocs de treball a temps parcial. La situació és definitivament millor, però hem de seguir millorant", ha afegit el president del BCE.

Noticias relacionadas

contador