criptomonedas oficiales 1024x768

El governador del Banc de la Reserva de l'Índia (RBI), Shaktikanta Das, ha dit que les criptomonedes són un "clar perill" i que qualsevol cosa que obtingui un valor basat en la fantasia, sense cap subjacent, no és res més que una especulació sota un nom sofisticat. Va afegir que, a mesura que el sistema financer es digitalitza cada cop més, els riscos cibernètics augmenten i requereixen una atenció especial.

"Encara que la tecnologia ha afavorit l'abast del sector financer i cal aprofitar-ne al màxim els beneficis, cal protegir-se del seu potencial per pertorbar l'estabilitat financera. A mesura que el sistema financer es digitalitza cada cop més, els riscos cibernètics creixen i necessiten una atenció especial", va expressar Das a l'Informe d'Estabilitat Financera, juny del 2022 de l'RBI, recollit per News 18.

L'informe va destacar que el valor del mercat de criptodivises es va multiplicar per 10 des de principis de 2020 fins a finals de 2021, quan va assolir un màxim de gairebé 3 bilions de dòlars, abans de registrar un fort descens per sota del bilió de dòlars al juny de 2022 "Els avenços tecnològics impulsats per la criptografia i la tecnologia de llibre major distribuït (DLT) han portat a l'augment de nous actius digitals com els criptoactius i les criptomonedes estables, que generalment no tenen actius subjacents i s'utilitzen principalment per a inversions especulatives".

L'informe també recull que els riscos dels criptoactius per a l'estabilitat financera semblen actualment limitats, ja que la mida total és petita (0,4% dels actius financers mundials) i la seva interconnexió amb el sistema financer tradicional és restringida. Tot i això, és probable que els riscos associats augmentin a mesura que aquests actius i l'ecosistema que recolza el seu creixement evolucionin.

L'RBI a través del seu informe es va referir a la creació de les criptomonedes i va destacar la seva invenció a partir de sistemes descentralitzats i el seu disseny, "idoni per eludir el sistema financer i tots els seus controls", incloent-hi les normes de lluita contra el blanqueig de capitals (AML)/, lluita contra el terrorisme financer (CFT) i de coneixement del client (KYC).

"Les criptodivises no són monedes, ja que no tenen un emissor, no són un instrument de deute o un actiu financer i no tenen cap valor intrínsec. Alhora, les criptodivises plantegen riscos", va dir l'RBI.

contador