photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple 20221014165018

L'optimisme dels inversors regna al mercat de les criptomonedes. El bitcoin continua cotitzant a l'alça i es mou a prop dels 52.000 dòlars, encara que per ara és un nivell que se li resisteix. Per part seva, l'ethereum conquereix els 3.000 dòlars, una zona que no veia des d'abril del 2022.

L'ethereum aconsegueix així esquivar la pressió del bitcoin, cosa que fa que el mercat especuli sobre el començament d'una temporada d'altcoins. Entre les raons que estan empenyent l'ethereum hi ha que una propera onada de fons cotitzats estarà centrat en segon actiu digital més gran.

Des de començament d'any, l'ethereum s'ha revalorat al voltant d'un 28%, enfront de la pujada del 21% registrada pel bitcoin.

Pel que fa a la criptomoneda per excel·lència, fa poc més d'una setmana que va trencar la barrera de resistència dels 50.000 dòlars i, des d'aleshores, s'ha mogut per sobre d'aquest nivell, tot i que encara queda lluny d'aquell màxim històric als 69.000 dòlars.

Tot i això, alguns analistes consideren que superar la resistencia dels 53.000 dòlars pot obrir les portes al bitcoin perquè el seu preu arribi als 60.000 dòlars. I és que el sentiment alcista continu dels inversors sembla impulsat per l'augment de les entrades als ETF de bitcoin al comptat.

Amb aquest escenari, a les últimes hores la capitalització del mercat mundial de criptomonedes es col·loca rondant els 1,97 bilions de dòlars.

contador