ep archivo   recurso de bitcoin
ARTMARKET.COM/PR NEWSWIRE - Archivo

El mercat de les criptomonedes ha patit aquesta setmana una correcció. Aquest divendres, el bitcoin es desploma al voltant d'un 3%, cosa que fa que el seu preu es col·loqui per sota del nivell dels 65.000 dòlars, encara que rebota des dels 60.000 dòlars de dimecres.

La criptodivisa no aconsegueix mantenir les alces de dijous gràcies a la reacció del mercat a les paraules del president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, que mantenir els tipus d'interès al nivell actual i insistir que portarà a terme tres retallades durant el 2024, encara que hagi reduït la flexibilització esperada per al 2025 i el 2026.

Segons els analistes de JP Morgan, el bitcoin podria caure encara més, ja que es troba a "territori de sobrecompra", malgrat la forta correcció. A més, consideren que, "a mesura que ens apropem al halving, és més probable que aquesta recollida de beneficis continuï, especialment, en un context de posicionament que encara sembla sobrecomprat malgrat la correcció de la setmana passada".

"La correcció que van experimentar les criptomonedes aquesta setmana, impulsada principalment per la correcció de, bitcoin amb l'acceleració de les sortides de GBTC, va coincidir amb el retorn a primer pla de les preocupacions regulatòries, aquesta vegada amb l'eliminació de la segona criptomoneda més gran, l'ethereum", apunten, per la seva banda, a XS.com.

L'ethereum segueix el mateix camí i també pateix caigudes aquest divendres, fins al nivell de 3.434 dòlars

"Malgrat aquest ambient negatiu, els mercats semblen continuar sent optimistes. Segons CoinGlass, la proporció de llarg a curt dels derivats relacionats amb l'ethereum es manté en aproximadament 1,1, malgrat les liquidacions relativament grans a què van ser sotmeses les posicions llargues aquest mes. L'interès obert en els futurs d'Ethereum també es manté a prop de màxims històrics d'aproximadament 12 mil milions de dòlars”, afegeixen a XS.com.

De la resta de criptomonedes, solana es desploma més d'un 7%, fins als 174 dòlars, l'XPR guanya més d'un 1%, fins als 0,623 dòlars, i cardano en perd més d'un 2%, fins als 0,621 dòlars.

contador