le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20221130190347

Gir de 180 graus al mercat de les criptomonedes. Després de dues setmanes d'alces ininterrompudes, la ratxa alcista del bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) s'ha acabat. La 'cripto' més gran del món es deixa més d'un 2% durant les últimes 24 hores i cotitza per sota dels 21.000 dòlars, mentre que la principal 'altcoin' del mercat cau encara més, un 3%, i tracta de mantenir els 1.500 dòlars.

Les criptodivises estaven tenint un dimarts plàcid quan, després de l'obertura de Wall Street, el Departament de Justícia (DoJ, per les sigles en anglès) anunciava una “acció regulatòria”. Poc després, la Justícia nord-americana comunicava la paralització de les operacions del poc conegut 'exchange' hongkonguès Bitzlato i la detenció del seu fundador, el rus Anatoli Legkodimov, acusats de rentat de diners i finançament.

Segons el DoJ, la borsa de criptomonedes oferia serveis 'peer-to-peer' i albergava les carteres digitals de delinqüents que compraven i venien productes il·legals, cosa que va suposar un total de 700 milions de dòlars mobilitzats en transferències directes i indirectes en els últims anys amb Hydra, un dels mercats il·legals més grans de la 'deep web' que va ser tancat l'abril passat en una acció conjunta entre els EUA i Alemanya. La vicefiscal general Lisa Monaco ha assenyalat que aquesta ofensiva ha estat l'acció més important contra una xarxa criminal a l'espai de les criptos fins ara.

Amb tot, la companyia d'anàlisi de la cadena de blocs Santiment destaca que els actius digitals han moderat les caigudes després de conèixer aquesta notícia, ja que “els operadors esperaven que el DoJ estigués preparant alguna cosa una mica més dràstica”.

Així mateix, augmenten els rumors d'una possible declaració de fallida del criptoprestamista Genesis, filial de Digital Currency Group, a causa dels problemes de liquiditat. La companyia es troba en una disputa amb l'exchange Gemini a causa del programa Gemini Earn, el qual va arribar al final aquest mes dos mesos després que Genesis congelés les retirades. Els germans Winklevoss, fundadors de Gemini, acusen Digital Currency Group de deure més de 1.600 milions, 900 dels quals estarien directament relacionats amb el programa Earn.

Relacionat amb això, ahir Digital Currency Group va suspendre el dividend corresponent a l'últim trimestre del 2022 per “preservar la liquiditat” de la companyia. A més, cal recordar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha acusat les dues plataformes de vendre valors no registrats al programa Earn.

Així mateix, altres experts assenyalen que les fortes pèrdues registrades aquest dimecres a Wall Street, impulsades per unes vendes al detall i uns preus de producció del desembre pitjors del que s'esperava, poden haver permeat a l'espai 'cripto'.

En aquest sentit, Giles Coghlan, ha destacat la creixent correlació entre els actius digitals i les accions tecnològiques, argumentant que el repunt del Nasdaq es va produir “en suposar que la inflació nord-americana està reculant i que les prediccions del mercat de tipus d'interès a curt termini de dues retallades de tipus de la Reserva Federal aquest any són correctes”.

“Podem veure una recuperació similar als mercats de criptomonedes. En darrera instància, el repunt de les criptomonedes hauria de continuar mentre els valors tecnològics es recuperen. Tot i això, com que tots els ulls es tornen cap a la temporada de resultats, les coses podrien canviar ràpidament”, ha assenyalat a CoinDesk.

Per la seva banda, Santiment assenyala que el ral·li que estan experimentant els criptovalors meme com el dogecoin (DOGE) o el Shiba inu (SHIB) són “contraris” a la bona salut del mercat. “Cada vegada que el preu de DOGE comença a pujar ràpidament, es produeix una caiguda de tot el mercat instants després”, asseveren. Després de les fortes pujades dels darrers dies, DOGE i SHIB cedeixen un 6% i un 7%, respectivament.

A la resta del mercat, voluminoses caigudes del 3% a Binance coin (BNB) i al cardano (ADA), polygon (MATIC), solana (SOL) i polkadot (DOT), que perden entre un 3% i un 5%.

Noticias relacionadas

contador