coinbasecb1

L''exchange' de criptomonedes Coinbase ha demanat als desenvolupadors que treballen a la seva nova cadena de blocs que se centrin a descobrir com crear 'stablecoins' que rastregin la taxa d'inflació amb l'objectiu de crear 'monedes planes' que permetin als usuaris tenir estabilitat al poder adquisitiu.

En una entrada publicada al seu bloc, l'empresa ha destacat quatre innovacions "crítiques" que s'haurien de construir a la Base de xarxa de capa 2 d'Ethereum llançada a primers de març.

Al costat de la creació d'aquestes monedes planes, també planteja un sistema de reputació en cadena, un intercanvi de llibres de comandes limitades (LOB) en cadena i eines que fan que l'ecosistema de finances descentralitzades (DeFi) sigui més segur.

Amb una crisi bancària com a teló de fons, Coinbase creu que “ara és més important que mai” construir una moneda estable de seguiment de la inflació que anul·li les males decisions de política monetària dels bancs centrals.

"Estem particularment interessats en 'monedes planes': monedes estables que rastregen la taxa d'inflació, cosa que permet als usuaris tenir estabilitat en el poder adquisitiu i alhora tenir resiliència de la incertesa econòmica causada pel sistema financer heretat", ha destacat la companyia.

Des de l'exchange, a més, han assenyalat que donen "la benvinguda a altres formes de 'monedes planes' que no estan vinculades a la moneda fiduciària, sinó que omplen l'espai entre les monedes fiduciàries vinculades i els criptoactius volàtils".

Pel que fa al desenvolupament d'un sistema de reputació en cadena, Coinbase estima que exercirà un "paper fonamental" en la definició de la personalitat onchain de cada individu.

"Creiem que hi ha l'oportunitat de crear més confiança a la cadena a través de protocols de reputació que admetin de forma nativa entitats a la cadena. Això podria assemblar-se a una puntuació de tipus de rang de pàgina de FICO o Google en noms ENS, qualificacions/ressenyes per a comerciants i altres mesures que ajuden a generar confiança a la cadena", ha indicat al seu bloc.

Per a l'entitat, els protocols de reputació han de garantir la preservació de la privadesa i l'autonomia de l'usuari.

La confiança en els intercanvis centralitzats es va veure afectada després del col·lapse d'FTX. Amb l'auge d'Ethereum L2, Coinbase estima que és possible tenir el rendiment necessari per a un intercanvi més avançat i eliminar el risc de contrapart a través de l'autocustòdia.

"Si bé creiem que les ofertes d'intercanvi existents (per exemple AMM) són increïblement útils i una primitiva DeFi crítica, també creiem que els LOB tenen un paper, particularment per als comerciants professionals i les institucions".

Per això considera que hi ha oportunitats significatives per dissenyar nous mecanismes per al comerç al comptat, ordres limitades, opcions, perpetus i més. "I, els constructors poden fer servir eines de codi obert com OP Stack per construir L3 que els brindin encara més velocitat i control, cosa que potencialment permet una liquiditat encara més profunda, encara accessible a través d'L2", ha explicat.

La quarta i última àrea d'enfocament proposada per Coinbase té com a objectiu fer que l'ecosistema de finances descentralitzades (DeFi) sigui més segur per a usuaris i desenvolupadors.

Per aconseguir-ho vol habilitar eines que protegeixin contra vulnerabilitats de codi de contracte intel·ligent i errors de lògica de protocol.

"Això inclou eines que poden protegir contra vulnerabilitats de codi de contracte intel·ligent o errors de lògica de protocol (p. ex. eines de prova de seguretat d'autoservei, serveis d'auditoria), eines per ajudar a mitigar l'impacte dels atacs al ecosistema (p. ex. prevenció d'amenaces, disjuntors i sistemes de resposta a incidents) i protocols de cobertura i assegurances en cadena finals, o qualsevol altra oferta que pugui ser un suport crític per als usuaris en cas de la fallida del contracte intel·ligent", ha detallat l''exchange'.

D'altra banda, Coinbase segueix guanyant pes als principals fons d'ARK Invest, la companyia de Cathie Wood. La inversora s'ha mostrat clarament alcista amb l'entitat, malgrat les turbulències al sector i que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) hagi enviat una notificació Wells a l'empresa en què informa 'exchange' que estudia prendre accions legals per possible violació de les lleis federals del mercat de valors.

contador