photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple

Les criptomonedes comencen la setmana amb relativa calma. El bitcoin (BTC) retrocedeix amb moderació a les darreres 24 hores i se situa al voltant dels 51.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta a prop d'un 2% i torna a rondar els 3.100 dòlars. Als últims 7 dies, l'altcoin més gran del mercat remunta més d'un 6%. Així mateix, la capitalització total del mercat d'actius digitals és a prop d'assolir els 2 bilions de dòlars.

A la resta del mercat, el to és similar. De les grans criptomonedes alternatives, només la solana (SOL), avalanche (AVAX) i tron (TRX) comença dilluns amb saldo positiu, mentre que XRP, cardano (ADA), dogecoin (DOGE), chainlink (LINK) i polkadot ( DOT), entre d'altres, registren caigudes a l'entorn de l'1%.

El bitcoin comença la setmana com va acabar l'anterior: en terreny de consolidació. Després de trencar per sobre dels 53.000 dòlars durant les últimes jornades, impulsat en bona mesura per l'entusiasme que envolta els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat, la criptomoneda més gran del mercat cotitza des de fa uns quants dies amb molta moderació i intentant estabilitzar-se al voltant de la marca dels 51.000 dòlars.

Alguns analistes, com els de JP Morgan, assenyalen que els moviments d'entrada i sortida als fons s'han reduït i que la correlació amb les pujades i baixades en el preu del bitcoin també s'ha enfonsat. De fet, la setmana passada els fons van registrar el seu pitjor dia en gairebé un mes, ja que amb prou feines van aconseguir sumar uns 25 milions de dòlars en entrades netes.

Tot i això, la contracció del bitcoin ha provocat que alguns estrategs siguin una mica negatius amb la perspectiva a curt termini de l'actiu. "El preu de bitcoin ha caigut per sota dels 51.000 dòlars, que és a prop de la part inferior del rang de consolidació dels últims vuit dies. Sense un rebot des d'aquí, podríem veure començar una correcció més profunda, potencialment tan baixa com els 49.000 o 47.000 dòlars. Des de divendres matí, la cripto ha estat dominada per la venda malgrat els màxims històrics en molts índexs borsaris mundials. Com a indicador molt sensible, el mercat del cripto pot estar assenyalant que els inversors s'han tornat una mica més cautelosos", explica Alex Kuptsikevich, analista sènior de mercat de FxPro, al digital CoinDesk.

Tot i això, la majoria d'analistes es mostren optimistes amb el futur del criptoactiu rei. Això es deu, majoritàriament, a la proximitat del halving del bitcoin, un procés en què es reduiran a la meitat les recompenses de la cadena de blocs. Històricament, els halvings han coincidit amb cicles alcistes els mesos anteriors i posteriors a la seva compleció. Un any després del primer halving, el bitcoin va passar de 12 dòlars a gairebé 1.000 dòlars. Després del segon, va repuntar fins als 2.550 dòlars. Amb el tercer, el bitcoin cotitzava als 8.700 dòlars i va assolir un màxim de 19.700 dòlars el desembre del 2020. I aquest, podria ser similar.

D'altra banda, sembla que els inversors són més positius amb el futur d'ethereum en aquests moments. I és que el mercat sembla esperar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) autoritzi la sortida a borsa de diversos ETF al comptat d'aquesta criptomoneda, els quals podrien rebre l'aprovació del regulador al proper mes de maig, segons estrategs com Eric Balchunas, analista d'ETF de Bloomberg.

"L'ethereum, amb la dinàmica de rendiment d'apostes, el disseny respectuós amb el medi ambient i la utilitat institucional per construir nous mercats financers, està ben posicionat per a l'adopció institucional generalitzada", expliquen els analistes de Bernstein en un dels seus últims informes.

contador