bitcoincbbit

Moviments a la baixa al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix un 2% a les últimes 24 hores i es queda a prop de perdre els 26.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) perd el mateix i se situa als 1.820 dòlars.

“El bitcoin segueix en consolidació, però sense avançar en cap direcció. La tendència recent és molt contrària i la ruptura dels 27.000 dòlars suggereix que podria haver entrat al territori correctiu, però fins ara s'ha mostrat molt resistent. Si veiem un moviment a la baixa, els mínims del 12 de maig ofereixen la primera prova de suport seguida dels 25.000 dòlars”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA.

La veritat és que les criptomonedes fa setmanes que no saben gaire cap a on van. Tan bon punt comencen a aixecar el cap ja tornen a entrar en terreny de consolidació. Un dia sembla que el bitcoin i l'ethereum pugen estable i lentament i al següent aquests guanys desapareixen d'un cop de ploma enmig d'una febre pels criptovalors meme.

“Durant aquest any, el volum de bitcoin al comptat va augmentar als mercats emergents i al Japó, mentre que es va registrar un descens als mercats europeu, britànic i nord-americà. L'oferta del BTC emmagatzemat en els intercanvis va caure per sota del 12% per segona vegada durant el 2023, cosa que continua mostrant temor entre els inversors enmig de les múltiples fallides que van afectar criptoempreses i bancs”, assenyala Matteo Greco, analista de recerca de Fineqia International.

Mentrestant, sembla que l'escena macroeconòmica tampoc està per la tasca d'ajudar les criptomonedes. Ens referim, sobretot, a l'acord (o a la seva manca) sobre el sostre de deute als Estats Units. El president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, va abandonar el Capitoli nord-americà dimarts a la tarda a la tarda afirmant que les dues parts encara no han arribat a un acord per evitar el primer impagament de la història dels EUA, mentre que el republicà Garret Graves va dir que no hi ha més reunions previstes, segons informa Bloomberg.

Paral·lelament, el discurs de la Reserva Federal (Fed) ha fet un gir de 180 graus. Si fa unes setmanes el banc central no esperava que hi hagués més pujades de tipus d'interès, ara alguns dels seus membres més notables han tornat a esmolar les urpes de falcó. "És possible que la Reserva Federal encara necessiti elevar la seva taxa d'interès en 50 punts bàsics més aquest any", ha afirmat James Bullard, president de la Fed de Saint Louis.

A la resta del mercat, caigudes destacades entre les principals altcoins.

contador