bidencbindia

L'esperada ordre executiva del president dels EUA, Joe Biden, sobre el mercat dels criptoactius als EUA es publicarà aquesta setmana. O almenys així ho apunten informacions oficials que afirmen que l'important pas per a la regulació de les monedes digitals es farà aviat, després que s'ajornés des del febrer, quan estava prevista inicialment la seva publiació. Aquesta mesura presidencial marcarà el primer pas cap a la regulació de la manera com es comercialitza la moneda digital.

La publicació de l'ordre executiva, per la qual la Casa Blanca demanarà a diferents oficines governamentals que emetin informes amb l'objectiu de publicar una legislació en uns mesos es produeix en un moment en què els funcionaris de l'administració han expressat la seva preocupació pel ús de criptomonedes per part de Rússia per evadir l'impacte de les dures sancions en resposta al seu atac a Ucraïna. Les sancions han portat el ruble a mínims històrics i han tancat el mercat de valors del país.

"Crec que la introducció de la claredat reguladora als EUA, encara que dificulti la innovació al principi, engegarà la propera onada de diners que entrarà als mercats de criptomonedes", indica Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock. I afegeix: "Així és com un preu de 100.000 a 500.000 dòlars per al bitcoin és assolible en els propers 5 anys".

D'altra banda, s'han fet altres passos reguladors als EUA. El Senat de Virgínia va aprovar una sol·licitud d'esmena al projecte de llei que permetrà als bancs tradicionals d'aquest estat prestar serveis de custòdia per a les criptomonedes. Aquest projecte de llei va ser aprovat per unanimitat pel Senat amb una sorprenent votació de 39 a 0.

A més, Wyoming va introduir recentment una legislació per a una stablecoin (moneda estable) emesa per l'estat. D'altra banda, l'empresari canadenc Kevin O'Leary ha revelat que alguns legisladors nord-americans estan treballant en una política per obrir els mercats de criptos.

Noticias relacionadas

contador